1 db tojás
5 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor
25 dkg finomliszt
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott ek porcukor
2.5 dl tej
25 dkg sárgabaracklekvár (bármilyen pikáns lekvár megfelel)
A tojást a kristálycukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Időnként öntünk a masszához tejet, hogy jól kavarható legyen.
A tepsit sütőpapírral béleljük (vagy kikenjük, és liszttel meghintjük), és ráöntjük a kakaós masszát. Addig sütjük, amíg el nem válik a tepsi oldalától. Mikor megsült, deszkára tesszük, és kihűtjük.
A kihűlt tésztát oldalról keresztben kettévágjuk, és megkenjük valamilyen pikáns lekvárral. Ráborítjuk a tetejét, és vaníliával ízesített porcukorral megszórjuk. Mindig rombusz formájúra szeltük.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 38x22x6 cm
A tojásfehérjét egy tálba tesszük, a két tojás csak azért kell, hogy ne legyen fakó a sütink, 180 C fokra előmelegítjük a sütőt, a tojássárgáját elkavarjuk az olajjal s a citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, és tojást keverjük össze, ezután adjuk hozzá a muffin keveréket és gyors mozdulatokkal (kézi habverővel) dolgozzuk sűrű krémmé az összetevőket. Öntsük kiolajozott (kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta e...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű