Hozzávalók a tésztához: kb. 40 db-hoz
- 20 dkg liszt
- 15-20 dkg vaj
- 4 dkg vaníliás cukor (4 csomag a 10 g-os csomagból)
- 2 tojássárgája
- csipet só
A bevonathoz:
- 10 dkg porcukor (a könyvben 20 dkg porcukor szerepel)
- 2 tojásfehérje
- pár csepp citromlé
+ ízlés szerint sárgabarack- vagy málnalekvár
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk gyorsan összedolgozva, majd 20-30 percre a hűtőbe tesszük.
2. Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval (vagy egy erősebb kispohárral) kiszaggatjuk, tepsibe sorakoztatjuk.
3. A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével habbá verjük (a hab ne legyen túl kemény, de ne is folyjon). Mindegyik tésztakorongra kis halmot teszünk egy kiskanállal. (Ha magasabbra szeretnénk a habot, akkor érdemes gőz felett felverni.)
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 6-8 perc alatt megsütjük.
5. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral úgy ragasztunk össze, hogy a hab kívül legyen.
A tojásokat kettéválasztom, a tojások fehérjét tálban habbá verem. A a sütőporos liszt kivételével a többi hozzávalót elkeverem, majd a lisztet és a felvert habot is hozzáadom. V...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes. A tojásfehérjét tálban keményre felverjük, a végén 1 cs vaníliás cukrot adunk hozzá. Még 1 percig összekeverjük a habbal. Közben fél liter tejet felforralunk, melybe 1 cs vani...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA liszthez hozzászitáljuk a porcukrot és a kakaóport, és a sütőporral együtt összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint / vajat, majd a tojások és a tejföl hozzáadása után jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű