350-500 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín
3 ek. olvasztott vaj
3-5 ek cukor
1-1,5 dl tej
egy kevés liszt
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
Erre rákenjük a krém egyik felét.
Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.
zárhatjuk
Extra tipp: ha szeretjük az intenzívebb vaníliás ízt, tegyünk a krémbe 2 zacskó vaníliás cukrot.
A fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixban összekeverjük, majd a tésztát gofrisütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött. A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral, a tojással, a Rama margarinnal és a kevés tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket a tepsi aljára tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű