Családireceptkönyv.hu

Paleo almás pite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg darált dió
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lágy kókuszzsír
5 tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só

Töltelék hozzávalói:
8 db közepes alma, héjastól reszelve vagy aprítva
8 dkg eritrit
1 ek. őrölt fahéj
1tk. őrölt szegfűszeg
1 kk. vaníliaőrlemény
1 bio citrom reszelt héja

Elkészítés:


A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd mindkét részt sütőtepsi nagyságúra, kb 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki két sütőpapír között, hogy ne ragadjon le és rá a sodrófánkra.

(Azért nem írok most pontos tepsiméretet, mert bármilyen méretűben süthetjük, attól függően, hogy a vékony vagy a vastagabb tésztájú almás pitét preferáljuk jobban. Ezt döntsük el magunk! ;) Mi a vékony tésztásra voksolunk, ezért írtam sütőtepsi méretet és 0,5 cm vastagságot.)
Töltelék:
A hozzávalókat egy edénybe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd 15 percre feltesszük főzni. Sűrűn keverjük meg, bár nem áll fenn a veszély, hogy odakap, mert elég a nedvességtartalma van. Hagyjuk, hogy ezalatt az idő alatt elillanjon belőle a felesleges nedvesség és összerottyanjanak az ízek.


Ha elkészültünk a töltelékkel, akkor az egyik tésztánkat a sütőpapíron hagyva a tepsibe helyezzük. Egyenletesen eloszlatjuk rajt a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük a tetejét. Az almás pite sütés hagyományaihoz híven egy villa segítségével megszúrkáljuk a felső tésztánk tetejét és egy felvert tojással megkenjük.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük a piténket. Ha elkészült, megvárjuk, míg langyosra hűl, kockákra vágjuk, majd porrá őrölt eritritet szitálunk a tetejére.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puha-pihe túrós
Puha-pihe túrós

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu kelt tésztából
Túrós batyu kelt tésztából

A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Fahéjas citromkrémes sütemény
Fahéjas citromkrémes sütemény

A tésztához a tojások fehérjét habosra verjük, lassan adagoljuk hozzá a citromos vizet, kanalanként a cukrot, majd kemény habot készítünk belőle. A tojások sárgáit egyenként elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kókuszos tallér
Kókuszos tallér

A lisztet összekeverjük /nem simára / a kókuszreszelékkel, és a vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot a citromhéjat, és tovább keverjük. Hozzákeverjük a vizet és végül a tojás sárgájával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk