Fehér piskóta: 4 tojás 5 ek kristály cukor, 5 ek rétes liszt, 1 ek olaj, sutopor kikeverni és megsutni.
Piros piskóta: 6 tojás, 7 ek kristálycukor, 7 ek rétesliszt, 2 ek olaj, sutopor, piros ételfesték.
A fehér és a piros piskotábol is ketto ketto darabot csinálunk.
Puncsos lé: 3 dl víz, 1 ek porcukor, 6 dl málnás szorp de valami surubb fajta amiben cukor van, 2 kis uveg puncs aroma, 2 dl griotka (meggylikor).
piros az also lap, megontozzuk a lével, megkenjuk baracklekvárral rátesszuk a fehér lapot, megontozzuk megint a lével, megkenjuk lekvárral, megint fehér lap, végul a piros lapot tesszuk rá, (én úgy szokom csinálni hogy az utolso piros lapot megfordítom és az alját ontozom meg majd ráborítom a már elokészített sutire, így konnyebb lesz a cukormázat rákenni a száraz piskotára)
a cukormáz: porcukor, víz, és a málna szorpbol színezéshez, valamint egy kis uveg puncsaroma. a víz annyi hogy ne legyen nagyon csurgos a máz.
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyoró, a porcukrot, a lisztet és a sót. Kezünkkel jó alaposan gyúrjuk össze. Gyúrjuk át lisztte...
Elkészítési idő:Az almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból k...
Elkészítési idő: