2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A Rama margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a darált diót és az összenyomott vagy lereszelt banánt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a két massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGrillázs készítése, ahogy én csinálom: Anyag hányad: két rész kristálycukor, egy rész darabos dió. Kipróbálásra ez elég. Én általában 2 kg cukorból és 1kg dióból szoktam elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe egy kevés cukrot teszünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a puha vajat, a tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes