Családireceptkönyv.hu

Főzött csokikrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj

Elkészítés:


2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.

Főzött csokikrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

A Rama margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Banános kuglóf
Banános kuglóf

A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a darált diót és az összenyomott vagy lereszelt banánt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a két massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Grillázs
Grillázs

Grillázs készítése, ahogy én csinálom: Anyag hányad: két rész kristálycukor, egy rész darabos dió. Kipróbálásra ez elég. Én általában 2 kg cukorból és 1kg dióból szoktam elkés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas tekercs
Fahéjas tekercs

A langyos tejbe egy kevés cukrot teszünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a puha vajat, a tojást, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk