Tészta:
5 tojás
20 dkg porcukor
5 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Krémhez
5 dl tej
5 evőkanál liszt
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg csokoládé
3 evőkanál olaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Közben kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a felverés befejeztével a sütőporral elkevert lisztet is. A keveréket tepsibe öntve, az ismert módon megsütjük. Ha csokoládés piskótát készítünk, akkor a 20 dkg liszt helyett 15 dkg lisztet és 5 dkg kakaót használunk. Kétféle piskótát sütünk, egy sárgát, és egy kakaósat, a fent leírt módon. Krém készítése: a tejből és a lisztből besamelt főzünk. 25 dkg Ramát a porcukorral habosra keverünk, és a hideg besamellel összedolgozzuk. A piskótákat pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a krémmel megtöltjük, kívülről is bekenjük a kémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. 10 dkg csokoládét 3 evőkanál olajjal felolvasztunk, és a tetejére tesszük.
1. A 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával jól kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habbal. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval meg a sütőporral. Robotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, azzal is jól elkeverjük, végül a vaníliával. Öntsük hozzá a lisz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzévalókat alaposan elkeverjük és forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű