Tészta:
5 tojás
20 dkg porcukor
5 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Krémhez
5 dl tej
5 evőkanál liszt
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg csokoládé
3 evőkanál olaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Közben kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a felverés befejeztével a sütőporral elkevert lisztet is. A keveréket tepsibe öntve, az ismert módon megsütjük. Ha csokoládés piskótát készítünk, akkor a 20 dkg liszt helyett 15 dkg lisztet és 5 dkg kakaót használunk. Kétféle piskótát sütünk, egy sárgát, és egy kakaósat, a fent leírt módon. Krém készítése: a tejből és a lisztből besamelt főzünk. 25 dkg Ramát a porcukorral habosra keverünk, és a hideg besamellel összedolgozzuk. A piskótákat pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a krémmel megtöltjük, kívülről is bekenjük a kémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. 10 dkg csokoládét 3 evőkanál olajjal felolvasztunk, és a tetejére tesszük.
A tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk. A sütéshez 38x25 cm-es tepsit használtam. A tésztát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk. Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összedolgozzuk a lisztet a porcukorral, a vajjal, a tejszínnel, a tojássárgájával és egy csipet sóval, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 15 percig pihenni. Ezután téglal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű