40 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 ek. porcukor
csipet só
1 dl tejföl
4 tojássárgája
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belőle. Kicsit lehet a hűtőben pihentetni a tésztát. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belőle.
Derelyevágóval rombusz formára vágtam, majd mindegyik közepén egy metszést ejtettem. Ezen a lyukon áthúztam az egyik végét, így alakul ki a szokásos csörögeforma.
Forró olajban, oldalanként 2-2 percig sütöttem, majd papírtörlőn lecsöpögtettem. Porcukorral megszórva tálalom.
Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és először szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta: Kikeverjük a palacsintatésztát. Én 2 tojást alaposan felverek, picit sózom, öntök hozzá kb. 3 dl tejet, tovább verem, 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste a hozzá valókat összegyúrni. Hűtőbe tenni. Reggel 2-3 mm vastagra nyújtani, 5-6 cm pogácsa formával kiszúrni,tölteni, feltekerni kifli formára v. 6 cm kockákra vágni, tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a fél óra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű