32 dkg liszt
3 tojás
1 cs. sütőpor
300 g tejföl
2 púpozott ek. cukor
olaj a sütéshez
A tejfölt egy edénybe öntjük, elkeverjük benne a cukrot, egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
Majd a végén hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Egy galuskára hasonlító tésztát kapunk.
Ne várjuk azt, hogy ne ragadjon, mert nem kenyértészta lesz, ezért ne adjunk hozzá sokkal több lisztet, mint amennyit a recept ír.
Forrósítsuk fel az olajat, de kis lángon süssük őket. Kanállal kis golyókat szaggatunk a tésztából. Ha nem ér le az edény aljára, akkor szépen magától meg fog fordulni és így nem kell forgatni.
Lekvárral vagy porcukorral, esetleg kakaóporba hempergetve tálaljuk.
A tészta hozzávalóiból diós piskótát készítünk, Sütőpapirral bélelt tepsziben alsó-felső sütéssel, 180 fokon kb.20 percig sütjük. A cukrot a rum egy részével, a vajjal és a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszlisztet és a csokidarabkákat kivéve mindent aprítógépbe teszünk, és egyneműre turmixoljuk őket, majd hozzáadjuk kimaradt hozzávalókat, és elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAzzal kezdtem, hogy a menta leveleket megmostam, konyharuhával szárazra törölgettem. A késes aprítóba szórtam a liszteket, hozzáadtam a porcukrot és rádobtam a mentaleveleket. Megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyát és a szilvát néhány órára vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A hozzávalókat aprítógépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel javíthatunk az áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű