32 dkg liszt
3 tojás
1 cs. sütőpor
300 g tejföl
2 púpozott ek. cukor
olaj a sütéshez
A tejfölt egy edénybe öntjük, elkeverjük benne a cukrot, egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
Majd a végén hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Egy galuskára hasonlító tésztát kapunk.
Ne várjuk azt, hogy ne ragadjon, mert nem kenyértészta lesz, ezért ne adjunk hozzá sokkal több lisztet, mint amennyit a recept ír.
Forrósítsuk fel az olajat, de kis lángon süssük őket. Kanállal kis golyókat szaggatunk a tésztából. Ha nem ér le az edény aljára, akkor szépen magától meg fog fordulni és így nem kell forgatni.
Lekvárral vagy porcukorral, esetleg kakaóporba hempergetve tálaljuk.
A vizet a Ramával összekeverjük, belekeverjük a tejport, a porcukrot és a kókuszt. 1 napra hűtőbe tesszük. Golyókat formálunk, a közepébe mogyorót teszünk és kókuszban megforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd kikeverjük a sütőporos, szitált liszttel is. A végén forgatjuk bele a tojások fehér...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összedolgozzuk, majd a tejfölt és a sót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Majd kinyújtjuk a tésztát és háromszögeket vágunk belőle. Megcsináljuk a tölteléke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű