menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott mézes


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: sok fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
2 db tojás
3 dkg zsír
3 ek tej
2 ek méz
15 dkg cukor
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
40 dkg finomliszt 6 tojásos piskótalaphoz
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt (finom) A krémhez :
5 dl tej
6 evőkanál finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin A tetejére :
2 db tojássárgája
20 dkg porcukor
20 g margarin
2 ek fehér tortadara (vagy színes)

Elkészítés:


A tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a belekevert szódaport, majd összegyúrjuk. Ebből 3 lapot sütünk lapsütőn.(TEPSI HÁTULJÁN)
Ezután 1 db 6 tojásos piskótalapot sütünk, ami ugyanakkora legyen, mint a mézes lapok. Utánna ügyesen a( Suki Zsuzsu is kettévágja)
A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük (ezt készíthetjük vaníliás pudingporból is, ahhoz 2 cs pundingpor és 6-7 dl tej kell).
A porcukrot a vajjal habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt (hideg!), akkor a kettőt összekeverjük.
A lapokat megtöltjük ilyen sorrendben: 1. mézes lap, 2. piskóta, 3. mézes lap, 4. piskóta, 5. mézes lap.
A tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (amíg kivilágosodik a krém), kevés margarint teszünk bele, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Tortadarával díszítjük.
sütési hőfok: 160°C

             Rakott mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dupla sajtos túrós pogácsa
Dupla sajtos túrós pogácsa

1. Az összetevőket egy konyhai robotgép dagasztófejével keverd jól össze. A tojásból a tésztába csak az egyiket használd fel, a sajtnak a felét szórd bele 2. A géppel keverd kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes - Habos meggyes piskóta
Meggyes - Habos meggyes piskóta

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. 2. A habba belekeverjük a tojáskrémet, majd beleszitáljuk a lisztet. 3. Bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Pandamaci szelet
Pandamaci szelet

tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát kétfelé szedjük. Egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe (25×30 cm) simítjuk. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
 GESZTENYEKRÉMES DIÓS SZELET
GESZTENYEKRÉMES DIÓS SZELET

A jól lehűtött cocomast,xillitet,habfixálót kemény krémmé mixerezni. Majd hozzá adni a gesztenye masszát és tovább keverni míg könnyü nem lesz. ( cukormentes barack lekvárral kent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk