menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott mézes


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: sok fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
2 db tojás
3 dkg zsír
3 ek tej
2 ek méz
15 dkg cukor
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
40 dkg finomliszt 6 tojásos piskótalaphoz
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt (finom) A krémhez :
5 dl tej
6 evőkanál finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin A tetejére :
2 db tojássárgája
20 dkg porcukor
20 g margarin
2 ek fehér tortadara (vagy színes)

Elkészítés:


A tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a belekevert szódaport, majd összegyúrjuk. Ebből 3 lapot sütünk lapsütőn.(TEPSI HÁTULJÁN)
Ezután 1 db 6 tojásos piskótalapot sütünk, ami ugyanakkora legyen, mint a mézes lapok. Utánna ügyesen a( Suki Zsuzsu is kettévágja)
A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük (ezt készíthetjük vaníliás pudingporból is, ahhoz 2 cs pundingpor és 6-7 dl tej kell).
A porcukrot a vajjal habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt (hideg!), akkor a kettőt összekeverjük.
A lapokat megtöltjük ilyen sorrendben: 1. mézes lap, 2. piskóta, 3. mézes lap, 4. piskóta, 5. mézes lap.
A tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (amíg kivilágosodik a krém), kevés margarint teszünk bele, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Tortadarával díszítjük.
sütési hőfok: 160°C

             Rakott mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta
Palacsinta

tejben elkeverem az egész tojásokat hozzáadom a vaníliás cukrot és a lisztet majd csomómentesre keverem . Pihentetem egy fél órát majd hozzáadom a Szénsavas ásványvizet és sütöm :...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Krémek - Vaníliamártás
Krémek - Vaníliamártás

1. A vaníliát hosszában kettévágom és a belsejét kikaparom - így lesz intenzív és eredeti a vaníliaíz. 2. A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforralom. 3. A por...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés mazsoladrazséval töltött linzertekercs
Csokoládés mazsoladrazséval töltött linzertekercs

Elkészítés: A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy még kell hozzá egy kicsi tejföl, hogy összeálljon. A sütőt 180 fokra előmelegítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis túrós sütemény
Hamis túrós sütemény

Először a tölteléket készítettem el: a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk