menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott mézes


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: sok fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
2 db tojás
3 dkg zsír
3 ek tej
2 ek méz
15 dkg cukor
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
40 dkg finomliszt 6 tojásos piskótalaphoz
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt (finom) A krémhez :
5 dl tej
6 evőkanál finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin A tetejére :
2 db tojássárgája
20 dkg porcukor
20 g margarin
2 ek fehér tortadara (vagy színes)

Elkészítés:


A tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a belekevert szódaport, majd összegyúrjuk. Ebből 3 lapot sütünk lapsütőn.(TEPSI HÁTULJÁN)
Ezután 1 db 6 tojásos piskótalapot sütünk, ami ugyanakkora legyen, mint a mézes lapok. Utánna ügyesen a( Suki Zsuzsu is kettévágja)
A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük (ezt készíthetjük vaníliás pudingporból is, ahhoz 2 cs pundingpor és 6-7 dl tej kell).
A porcukrot a vajjal habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt (hideg!), akkor a kettőt összekeverjük.
A lapokat megtöltjük ilyen sorrendben: 1. mézes lap, 2. piskóta, 3. mézes lap, 4. piskóta, 5. mézes lap.
A tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (amíg kivilágosodik a krém), kevés margarint teszünk bele, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Tortadarával díszítjük.
sütési hőfok: 160°C

             Rakott mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos guba torta
Mákos guba torta

A kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Túrós-szilvalekváros foltos süti
Túrós-szilvalekváros foltos süti

Először elkészítjük a túrós tölteléket, melyhez a túrót, cukrot, pudingport és tejfölt összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Nagytarcsai diós batyu- batoska
Nagytarcsai diós batyu- batoska

A lisztet, a vajat (érdemes eldarabolni vékonyabb csíkokra) és a tojások sárgáját a csipetnyi élesztővel és sóval jól összegyúrjuk. Ha szépen meggyúrtuk a tésztánkat, készítsünk el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svájci répás kocka
Svájci répás kocka

A tojássárgákat keverd habosra az édesítővel, 3-4 percig, amíg kifehéredik és krémes lesz. Add hozzá a reszelt sárgarépát, a citrom levét és reszelt héját, keverd el. A száraz hozz...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk