A tésztához:
2 db tojás
3 dkg zsír
3 ek tej
2 ek méz
15 dkg cukor
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
40 dkg finomliszt 6 tojásos piskótalaphoz
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 evőkanál finomliszt (finom) A krémhez :
5 dl tej
6 evőkanál finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin A tetejére :
2 db tojássárgája
20 dkg porcukor
20 g margarin
2 ek fehér tortadara (vagy színes)
A tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a belekevert szódaport, majd összegyúrjuk. Ebből 3 lapot sütünk lapsütőn.(TEPSI HÁTULJÁN)
Ezután 1 db 6 tojásos piskótalapot sütünk, ami ugyanakkora legyen, mint a mézes lapok. Utánna ügyesen a( Suki Zsuzsu is kettévágja)
A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük (ezt készíthetjük vaníliás pudingporból is, ahhoz 2 cs pundingpor és 6-7 dl tej kell).
A porcukrot a vajjal habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt (hideg!), akkor a kettőt összekeverjük.
A lapokat megtöltjük ilyen sorrendben: 1. mézes lap, 2. piskóta, 3. mézes lap, 4. piskóta, 5. mézes lap.
A tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (amíg kivilágosodik a krém), kevés margarint teszünk bele, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Tortadarával díszítjük.
sütési hőfok: 160°C
A puha vajat, a cukrot a tojást, és a lereszelt gyömbért egy tálba tesszük, és kézi mixerrel puhára, habosra dolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és kézzel ö...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt felforralom egy kis lábosban a vaníliás cukorral. Gőz felett megolvasztom a csokit, és ha levettem a gőz fölül akkor belekeverem a vajat. Majd az egész tejszínt a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsiradékkal bekenjük és egyenletesen, vékonyan belenyomkodjuk a tésztát, egészen a pereméig. A tojás fehérjét felverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű