600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral, egy kis sóval és a vaníliás cukorral. A tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint kikeverjük a tojás sárgájával. 2. Hozzáadunk 35 dkg cukrot, a lisztet és a sütőport. 3. A masszát összegyúrjuk és kinyújtjuk a tepsi méretére. 4. 180 fokon...
Elkészítési idő: 45 - 55 perc Nehézség: KözepesA késes robotba beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, míg morzsásra kavarja. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű