600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.
A lisztet és a margarint elmorzsolom. (Ha teszek bele juhtúrót, akkor ezután jön a juhtúró.) A tejfölt, cukrot, tojássárgát összekeverem egy magasabb falú edényben és hozzámorzso...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA kekszet darabosra torni A csokit pici vizzel(1 teskanal) megoolvasztani A vajat is felolvasztani, de, ne fozni A kekszhez hozza keverni a cukrot,vaniliat,kakaot,a felolvasztot...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű