6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 csipet só
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20-30 perc alatt megsütjük (süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni). A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 csipet só. A kakaót darált dióval is helyettesíthetjük.
1. Keverjük bele a lisztbe a sütőport, a puha vajat kavarjuk ki a cukorral, használjunk kézi robotgépet. 2. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót és a tejfölt és kever...
Elkészítési idő:Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sár...
Elkészítési idő: 50 percA vizet a vajjal összeforraljuk. Amint a vaj teljesen elolvad,egy habverő segítségével a lisztet beledolgozzuk. Tesszük ezt addig,míg a lisztes massza összeáll. Ilyenkor már teljes...
Elkészítési idő: félóraaz almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom\./ Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a más...
Elkészítési idő: