Családireceptkönyv.hu

Almás-habos sütemény ráreszelt tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: ½ kg rétesliszt,
25dkg sütővaj,
15 dkg porcukor,
5 tojás,
1csomag sütőpor, 1 kg alma,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag fahéjas cukor,
½ citrom.

Elkészítés:


Vajazza és lisztezze ki a tepsit!
Az öt tojást egyenként felütve válassza el a fehérjét a sárgájától.
Mérje ki a réteslisztet, tegye egy tálba, szórja hozzá a sütőport és keverje el a liszttel.
Most tegye hozzá a szobahőmérsékletű sütővajat a tojások sárgáját, keverje el az alapanyagokat majd gyúrja össze a tésztát.
A készre gyúrt tésztából vegye el kb. az 1/3 - át és tegye a hűtőszekrénybe.

A 15 dkg porcukrot szórja a tojásfehérjékhez és egy konyhai robotgép segítségével keverje mindaddig míg a porcukor elolvad és a hab simává, selymessé, fényessé nem válik. További felhasználásig tegye hideg helyre.

Melegítse elő a sütőt alsó/felső sütési üzem módban 175ºC fokra!
A kétharmad rész tésztát nyomkodja bele a tepsi aljába úgy, hogy megközelítőleg mindenhol egyforma vastag legyen.

Az almás tölteléknek csak most álljon neki amikor a tészta már a tepsiben van.
Alaposan mossa meg az almákat, hámozza meg és egy reszelő legdurvább részével reszelje le. Hogy az almák barnulását lassítsa, megöntözheti egy fél citrom levével. Az almareszelékhez szórja hozzá a fahéjas cukrot és jól keverje össze.

A fahéjas almatöltelékkel borítsa be a tészta felszínét, majd a porcukros habot simítsa az almatöltelék tetejére.

Most a félretett tésztát egy durva reszelő segítségével, egyenletesen elosztva reszelje rá az eligazított hab tetejére.
Előmelegített sütőben, alsó/felső üzem módban perc alatt süsse készre.

Almás-habos sütemény ráreszelt tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Teljes kiörlésü keksz
Teljes kiörlésü keksz

A kétfajta lisztet, ízesítő fűszert és a porcukrot összekevertem, sóztam majd belemorzsoltam a vajat. Utána a tejföllel egy rugalmas tésztává gyúrtam az egészet. Folpackban csomago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes krémes
Mézes krémes

A liszt kivételével a tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és felmelegítjük alacsony lángon. Ezután hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük, majd kivesszük a tálból, jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Papagáj szelet kicsit másképp
Papagáj szelet kicsit másképp

A cukrot, a tojássárgát és a Ramát jól kikeverni. Beledolgozni a liszttel elkevert sütőport, a tejfölt és a felvert habot. -A masszát 3 részre osztani. - Az elsőbe vanília pud...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk