1 cs. Petit Biscuits (édes vajaskeksz)
3 db Dr. Oetker vaníliapuding (főzős)
3 db Dr. Oetker vaníliacukor
25 dkg cukor
9 dl tej
10 dkg vaj
3,5 - 4 dl tejszín (nem növényi)
6 ek. porcukor
2 ek. kakaó
4 ek. tej
Elkészítés:
A pudingport megfőzzük a cukrokkal és a tejjel, kevergetve kihűtjük, közben hozzáadjuk a vaj felét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt. (Óvatosan keverve, fokozatosan.)
Egy tepsibe (vagy dobozba) lerakunk hézagmentesen egymás mellé 3 × 7 db kekszet, rákenjük a krém felét, majd a következő kekszrétegre a krém másik felét. A tetejére újra kekszet rakunk, melyet csokimázzal fedünk. Ehhez összekeverjük a porcukrot a kakaóval és a 4 ek. tejjel, felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vaj másik felét. Ha gyorsan dolgozunk vele, könnyen kenhető. Ha kihűlt, egy éjszakára hidegre tesszük, másnap szeletelhető.
A habtejszínt kezdjük el habbá verni, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ha kemény a hab, tegyük félre. A tejbe keverjük bele a fahéjat. Egy közepes méretű jénaiba tegyünk egy rét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés 1. A puha vajat a cukorhelyettesítővel felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a capuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy eg...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű