fél kg túró
1 nagy pohár tejföl
4 tojás
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
5 dkg kukorica liszt
kb 30 dkg liszt
vaníliás porcukor
1 csipet só
cukor ízlés szerint.
1 ü magozott meggy befőtt.
A liszteken kívül az összetevőket összekeverem, beleteszem a kukorica lisztet és annyi sima lisztet amennyit felvesz. Sűrű nokedli tészta állagot kell kapjunk. Legalább fél órát pihentetem, majd bő forró olajban kisütöm. Még forrón megszórom vaníliás porcukorral.
Ha a tésztába is akarunk tenni meggyet akkor kiveszünk a befőttből annyit amennyi fánkot akarunk megtölteni, a közepébe nyomjuk és így sütjük ki lassú tűzön.
A befőttet a levével együtt felforralom és besűrítem 1 evőkanál keményítővel, ha kell teszek bele cukrot. Tálalásnál a fánkot meglocsolom a mártással.
Zuallererst gebt ihr die Eier und den Zucker in eine große Rührschüssel. Dazu kommt dann ein Päckchen getrocknete Orangenschale und ein Päckchen Vanillezucker. Danach gebt ihr no...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. 1 tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára keverjük, végül hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. 2 Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. 3 A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bél...
Elkészítési idő: 1-ÓRA Nehézség: KönnyűMindent összekeverni sütőpapírral bélelt sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű