dkg virágméz
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé (53%-os)
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg zabpehely
1 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só - tengeri
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval.
A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. (könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira)
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tenyerünkkel lelapogatjuk. Előmelegített sütőben 175 C-on, 10-15 perc alatt megsütjük.
1. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a sütőport. A tojásokat habosra keverem a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal, és a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a tojásokat is. Belehintjük a reszelt citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez összefőzünk 1/2 liter tejet, 20 dkg cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kókuszgolyó hozzávalóit összekeverjük, kicsit pihentetjük. A muffinhoz külön-külön elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a két részt összeöntjük, összekeverjük. (Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű