dkg virágméz
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé (53%-os)
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg zabpehely
1 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só - tengeri
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval.
A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. (könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira)
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tenyerünkkel lelapogatjuk. Előmelegített sütőben 175 C-on, 10-15 perc alatt megsütjük.
Elkészítés: 1. A tejet felfőzzük a cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, de ekkor már csak kb. 1 percig főzzük, kevergetjük. Nem kell teljesen megf...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű8 dkg cukrot, a kakaóport, a lisztet, 0,5 dl hideg tejet és a tojások sárgáját egy habverővel simára keverjük. A darabokra tördelt csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az elő...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy konyhai robotgép dagasztókanalával összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után, egy ezett deszkán 3-5 mm vastagra n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVajjal vagy margarinnal kikenjük a tepsit. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe (közepes zománcos vagy cserép), és egyenletesre elrázzuk. A keverék tetejére szórunk egyenletesen k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű