- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 250 g margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál 10%-os ecet
- 8 evőkanál hideg víz
Az almás töltelék hozzávalói:
- 50 g mazsola
- 50 g durvára vágott dió
- 5 db alma
- 1,5 evőkanál fahéj
- édesítőszer, ízlés szerint
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a vizet.
◾️Összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk a tésztát (Vagy egy nagy vagy két kisebb lapot nyújtsunk).
◾️Az almákat apró kockára vágjuk.
◾️Összekeverjük a többi hozzávalóval és a tésztára kenjük.
◾️A tésztát feltekerjük, tojással megkenjük, óvatosan átemeljük egy tepsire és megsütjük.
Por édesítővel meghintve kínáljuk.
A lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük, majd a többit is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Minden sütés előtt olajat teszünk a serpenyőbe
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA karfiolt főzd puhára és alapos lecsöpögtetés után törd össze egy krumplinyomóval. Add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverd össze. Ha nagyon puhának érzed, tehetsz még hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habosra verem a cukorral, és hozzáadom a kakaóport, cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásfehérjébe óvatosan beleforgatom a lisztet, a tojások sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes