- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 250 g margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál 10%-os ecet
- 8 evőkanál hideg víz
Az almás töltelék hozzávalói:
- 50 g mazsola
- 50 g durvára vágott dió
- 5 db alma
- 1,5 evőkanál fahéj
- édesítőszer, ízlés szerint
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a vizet.
◾️Összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk a tésztát (Vagy egy nagy vagy két kisebb lapot nyújtsunk).
◾️Az almákat apró kockára vágjuk.
◾️Összekeverjük a többi hozzávalóval és a tésztára kenjük.
◾️A tésztát feltekerjük, tojással megkenjük, óvatosan átemeljük egy tepsire és megsütjük.
Por édesítővel meghintve kínáljuk.
A hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A tetejére valókat kikeverjük, ráöntjük az a "tésztára", elsimítjuk. Előmelegít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet, tejet, cukrokat összekeverjük, és a megmosott rizst megfőzzük benne. Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha vajat/margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral, 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzá adjuk és tésztát dagasztunk. Ez a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű