menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

30 dkg kakaós keksz
15 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejszínhab

A kókuszos krémhez:

2 dl habtejszín
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor

A vaníliás krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej

A bevonathoz:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)

Elkészítés:


A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A habot felverjük, a cukrot és a kókuszt belekeverjük és rásimítjuk a lapra, a kekszes alap másik felét is eldolgozzuk rajta és hűtőbe tesszük. A pudingport és a cukrot összekeverjük és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük a pudingot és ráöntjük a tésztára, hűtőbe tesszük amíg megszilárdul. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a csokoládékrémet, majd a puding tetején elkenjük és ismét hűtőbe tesszük legalább 2 órára, ezt követően szeletelhetjük.

Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Püspökkenyér (tojásfehérjével)
Püspökkenyér (tojásfehérjével)

1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot is és tovább verjük a habot. 2. A mazsolát, a darabos diót, aszalt szilvát, csokit összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Sajtos kréker
Sajtos kréker

A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Almás -pudin gos leveles tésztában
Almás -pudin gos leveles tésztában

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzü...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia teasütemény (Levendulalány)
Francia teasütemény (Levendulalány)

Mikróban megolvasztom a vajat, félreteszem hűlni. Az egész tojásokat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral/aromával és a sóval robotgéppel 5 perc alatt habosra keverem. Hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk