Hozzávalók a laphoz:
30 dkg kakaós keksz
15 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejszínhab
A kókuszos krémhez:
2 dl habtejszín
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A habot felverjük, a cukrot és a kókuszt belekeverjük és rásimítjuk a lapra, a kekszes alap másik felét is eldolgozzuk rajta és hűtőbe tesszük. A pudingport és a cukrot összekeverjük és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük a pudingot és ráöntjük a tésztára, hűtőbe tesszük amíg megszilárdul. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a csokoládékrémet, majd a puding tetején elkenjük és ismét hűtőbe tesszük legalább 2 órára, ezt követően szeletelhetjük.
Elkészítés Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan bel...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom héját és le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, két órát pihentetjük. Öt részre osztjuk, kinyújtjuk, egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sül!) A krémhez valókat kikeverjük, megtöltjük a lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját keverőtálba tesszük, állandó kevergetés mellett lassú vízgőz felett pasztőrözzük nagyjából kb 2 percig. A térfogata kissé megnő, habosabb és világosabb lesz. Ha üg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű