Hozzávalók:
Gubához:
• 2 db kifli
• 1.5 dl tej
• 10 dkg mák
• 2 ek porcukor
• fél citrom reszelt héja
• 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
• 3 tojássárgája
• 2 ek liszt
• 2 ek porcukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 2 dl 100% narancslé
Hab a tetejére:
• 3 tojásfehérje
• 1 ek porcukor
A kiflit karikára vágom, meglocsolom a felforrósított tejjel, megszórom a vaníliás cukorral, a mákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és alaposan összekeverem.
Egy lábasban, kézi habverő segítségével a tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, majd felöntöm a narancslével, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
6 db muffin formába szétosztom a mákos kiflit, mindegyik tetejére teszek a krémből, majd a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem, habzsákba teszem és a krémes halmocskák tetejére nyomom.
180 fokra előmelegített sütőben, szép pirosra sütöm, kb. 15-20 perc.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral és a cukorral. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, a tojással és 5 dkg olvasztott vajjal. Kivajazunk egy 20x30-as sütőformá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg cukor 10 dkg vaj 5 dl sűrített tej Elkészítés: Vastag aljú fazékba öntöm a hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett, kis lángon felforralom, majd további negyed ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát nem kapunk. A fehérjét egy csipet cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű