1 cs babapiskóta
1 kis cs mazsola
2 cs csokoládés pudingpor
2 ek kakaó
fél margarin
15 dkg apróra vágott dió
3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva
6 dl tej
4 ek cukor
A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.
Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.
Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.
A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.
Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.
A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.
Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.
1. A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. 2. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almák magházát kiszedjük, húsát villával megszúrkáljuk. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük őket, majd mindegyikbe teszünk egy kockacukrot, és megtöltjük a dió, mazsola, lekvár é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összegyúrunk. Kicsi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Villával kicsit lelapítjuk. 200 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk. Tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgájához 4 ek vizet adunk és a maradék cukorral alaposan elk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű