1 cs babapiskóta
1 kis cs mazsola
2 cs csokoládés pudingpor
2 ek kakaó
fél margarin
15 dkg apróra vágott dió
3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva
6 dl tej
4 ek cukor
A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.
Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.
Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.
A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.
Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.
A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.
Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.
A piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy Ramával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába ly...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, alaposan átgyúrjuk. (A margarin lágy legyen, könnyebb összedolgozni.) Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ízlés szerint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. Fele cukorral a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a másik fele cukorral fehéredésig keverjük. Utána óvatosan hozzá keverjük a kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű