1 cs babapiskóta
1 kis cs mazsola
2 cs csokoládés pudingpor
2 ek kakaó
fél margarin
15 dkg apróra vágott dió
3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva
6 dl tej
4 ek cukor
A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.
Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.
Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.
A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.
Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.
A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.
Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.
Összegyúrod,hűtőben pihi 1 órát follpackban. Nyújtod,karikákat szúrsz ki,sütöd 180 fokon kb.10 percig. Eperlekvárral töltöd.Egy napot pihenteted. Másnap csokival áthúzod és szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elvegyítjük a kakaóval, bele a sütőpor, vaj, majd a többi hozzávaló. 1 napig hűtőben pihentetjük, majd 2-3 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, és 8-10 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat csomómentesen kikeverem és lisztezett tepsibe (20X40 cm) simítom a massza felét. A tálba maradt tésztához hozzá keverem a kakaóport és ráöntöm a fehér tésztára. Mutató...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, fahéjjal és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. (I...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes