A tésztához:
fél dl víz
6 db tojás
fél csomag sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
A krémhez:
20 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
8 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
16 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
30 dkg kókuszreszelék
Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához. Öntsük bele a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe és 190 fokon süssük 25 percig. Miután kihűlt a tészta, vágjunk belőle kis köröket.
2 dl tejben keverjünk el lisztet és vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a maradék forrásban lévő tejhez. Miután kihűlt, keverjük össze a margarint a cukorral és tegyük a tejes krémhez. Alaposan keverjük el. Vágjuk ketté a tésztát.
Kenjük meg a krémmel a süteményköröket és oldalát és forgassuk meg kókuszreszelékbe. Olvasszuk fel gőz felett a csokoládét és a margarint, majd keverjük jól el és kenjük be vele a sütemények tetejét. A kis sapkákat tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjenek.
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a csokis lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy kis edényben feltesszük a tűzre, egy krumplinyomóval megnyomkodjuk, hogy hamarabb összeessen, kevés vizet és cukrot adhatunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Szokásos módon kelt tésztát készítünk, langyos tej, pici cukor, élesztő összekeverve és felfuttatva, majd a többi hozzávalóval összekeverni és jól kidolgozni, keleszteni. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű