A tésztához:
fél dl víz
6 db tojás
fél csomag sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
A krémhez:
20 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
8 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
16 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
30 dkg kókuszreszelék
Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához. Öntsük bele a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe és 190 fokon süssük 25 percig. Miután kihűlt a tészta, vágjunk belőle kis köröket.
2 dl tejben keverjünk el lisztet és vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a maradék forrásban lévő tejhez. Miután kihűlt, keverjük össze a margarint a cukorral és tegyük a tejes krémhez. Alaposan keverjük el. Vágjuk ketté a tésztát.
Kenjük meg a krémmel a süteményköröket és oldalát és forgassuk meg kókuszreszelékbe. Olvasszuk fel gőz felett a csokoládét és a margarint, majd keverjük jól el és kenjük be vele a sütemények tetejét. A kis sapkákat tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjenek.
1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejbe és kevés cukorral felfuttatom. A lisztet átszitálom,tálba öntöm a margarinnal a lisztet elmorzsolom hozzáadom a tojássárgáját,porcukrot,sütőport,tejfölt,és a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokból piskótát készítünk a szokott módon. A piskótatésztát megkenjük a lekvárral, majd rárakjuk a gyümölcsöket. A vajat kikeverjük a túróval és ízlés szerint porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű