Családireceptkönyv.hu

Házi puding


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 tojássárgája
2 ek. liszt vagy keményítő
1 vaníliarúd
2 ek. barna cukor (vagy méz, ebből kevesebb kell)
4 dl tej
3 ek. mascarpone

Elkészítés:



A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Barackos, túrós clafoutis
Barackos, túrós clafoutis

Elkészítés: A pitetálat kivajazom, a nyolcadba vágott barackokat szépen egymás mellé fektetem. A tojásokat kikeverem a cukorral, a liszttel, hozzáöntöm az áttört túrót és a tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos citromos szelet
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Joghurtos citromos szelet

A tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács Edittől
Mézeskalács Edittől

A hozzávalókat összegyúrom. Minimum egy éjszakát hűvös helyen hagyom, másnap vékonyra nyújtom és szaggatom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa - almás (paleo)
Császármorzsa - almás (paleo)

1. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 2. A tojásokat válasszuk szét. 3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát, a fahéjat és a vizet, majd keverjük jól össze. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk