2 tojássárgája
2 ek. liszt vagy keményítő
1 vaníliarúd
2 ek. barna cukor (vagy méz, ebből kevesebb kell)
4 dl tej
3 ek. mascarpone
A tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.
A tojás sárgákat a porcukorral, a margarinnal, kakaóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tojások felvert habját. Töltelék: 25 dkg darált diót, 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszhez a száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd a szobahőmérsékletű vajjal összegyúrjuk. Hengereket formázunk belőle, fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához gyúródeszkára szitáltam a sütőporral összekevert lisztet, hozzászitáltam a porcukrot és beledaraboltam a margarint. Az egészet összemorzsoltam, majd a tojássárgáját és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük össze a cukorral, a mascarponéval és a likőrrel. A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a krémbe. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz