• 150 g barnacukor
• 100 ml étolaj
• 2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
• 25 g étcsokoládé (45%-os)
• 1 db narancs héja
• 1 kiskanál fahéj (őrölt)
• 6 g sütőpor
• 50 g dió (darált)
• 200 g sárgarépa
• 140 g búzaliszt (BL55)
A díszítéshez
• 500 g mascarpone
• sárgarépa (nyers, reszelt)
1. A barnacukrot elkeverjük az étolajjal.
2. Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat.
3. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fahéjat, sütőport, darált diót, reszelt répát, végül a lisztet. Az egészet összekeverjük egy fakanállal.
4. A masszát muffin formákba töltjük, majd előmelegített 190 C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Meg kell várnunk, hogy teljesen kihűljenek a muffinok, majd a kikevert mascarponét egy nyomózsákból a tetejükre pöttyözzük.
Legvégén sima reszelt, vagy reszelt kandírozott répával díszítjük.
A sűrített tejet egy jól záródó edénybe kinyomjuk( befőttes üvegbe),jól rátekerjük a tetejét,egy fazékba hideg vizet engedünk úgy,hogy pereméig érjen a víz,3 órát lassú tűzőn főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy szilikonos sütőpapírt 30x35 cm-es méretre vágunk. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani a csipet sóval, majd habosítás közben kis részletekben hozzáadjuk a cukrot, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra), és egy tepsire sütőpapírt terítek. 2. A tojásokat szétválasztom. A cukor egyharmadát a sárgájához adom. A fehérjét lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit folyamatosan egymáshoz adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Kicsit pihenni hagyjuk. A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk. Amíg melegszik a sütő, a szilvákat megmossuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű