60 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg zsír
kb. másfél dl tej
3 dkg cukor
másfél dkg cukor
2 tojás
csipetnyi só
1-dkg élesztő
Töltelék
Fél kg gesztenye massza
pici tej
cukor izlés szerint
pici rumaroma
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Jól megdagasztjuk, majd pihentetjük, míg a tölteték elkészül. (Nem kell keleszteni). Majd a tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A tölteléket a lapocskák közepére helyezzük, majd feltekerjük, kifli formát készítünk belőle. Megkenjük tojássárgájával, majd sütés előtt tojásfehérjével. 200 fokos sütőben kb. 25-30 percet sütjük.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett. Hagyjuk hűlni. Közben a vajat keverjük habosra közepes fokozaton. Vegyük lassú fokozatra és adjuk hozzá a tejet. Keverjük át. A...
Elkészítési idő:Elkészítése: A felolvasztott leveles tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, késsel bebordázom, tojással lekenem és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom, majd olajjal átkent tepsibe...
Elkészítési idő:A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd s...
Elkészítési idő: 20 perc