60 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg zsír
kb. másfél dl tej
3 dkg cukor
másfél dkg cukor
2 tojás
csipetnyi só
1-dkg élesztő
Töltelék
Fél kg gesztenye massza
pici tej
cukor izlés szerint
pici rumaroma
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Jól megdagasztjuk, majd pihentetjük, míg a tölteték elkészül. (Nem kell keleszteni). Majd a tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A tölteléket a lapocskák közepére helyezzük, majd feltekerjük, kifli formát készítünk belőle. Megkenjük tojássárgájával, majd sütés előtt tojásfehérjével. 200 fokos sütőben kb. 25-30 percet sütjük.
1 Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Alaposan kivajazunk egy 30×25 cm-es, 6 cm magas tűzálló tálat. 2 A kalácsszeleteket megvajazzuk, majd félig egymást elfedve egymásra fektetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA földimogyorót feldaraboljuk, az alapport egy keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a tejet az olajat és a tojást. Az egészet egy habverővel sima tésztává keverjük. A mogyorót és a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBanánt összenyomkodni, majd hozzáadjuk a tejet, tojást, olvasztott vajat. Összekeverni. A lisztet rá a banános masszára, majd hozzáadjuk a cukrot, csokit, és gyengéden összeforgat...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű