Családireceptkönyv.hu

Mille Feuille, francia vaníliakrémes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 25 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 csomag réteslap,
- cukor,
- víz.
Hozzávalók a krémhez:
- 500 ml tej,
- vanília aroma tetszés szerint,
- 3 tojás sárgája,
- 125 g cukor,
- 10 g keményítő,
- 50 g liszt,
- 100 g vaj,

Elkészítés:


Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyomjuk meg egy kicsit a réteslap tetejére helyezett tepsit, így nem fog megnőni a réteslap sütés közben. Süssük 15 percig előmelegített sütőben 200 fokon. Vegyük ki a tepsit, húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, majd fordítsuk meg a tésztát. Szórjuk meg cukorral, fedjük be a sütőpapírral és tegyük rá a tepsit, 10 percre tegyük még vissza a sütőbe.
Készítsük el a krémet: tegyünk fel főni 350 ml tejet, közben a tojás sárgáját keverjük ki egy habverőt használva a cukorral és a vaníliával, majd lassan öntsük hozzá a megmaradt (150 ml) szoba hőmérsékletű tejet és keverjük össze. Öntsük ezt a keveréket a felfőtt tejhez és addig kavarjuk, ameddig sűrű krémet kapunk.
Vágjuk el a megsült réteslapot 3 egyforma darabra. Az egyik lapot hagyjuk egyben, a másik kettő lapot vágjuk 5 egyforma szeletre, így nem lesz nehéz a sütemény szeletelése. Az alsó lapot kenjük meg a krém felével, fedjük be 5 felszeletelt lappal, a maradék krémet kenjük rá és tegyük a tetejére a megmaradt 5 tésztaszeletet. A torta tetejét kenjük meg a megmaradt krémmel, vagy vonjuk be olvasztott fehér-, vagy étcsokoládéval. Díszíthetjük porcukorból és kevés vízből készített cukormázzal, amire csorgathatunk egy kevés olvasztott csokoládét, vagy kakaóporból és kevés vízből készített glazúrt.
Tegyük a tortát egy éjszakára a hűtőbe, majd másnap szeleteljük.

Mille Feuille, francia vaníliakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Stollen szelet
Stollen szelet

A mazsolát, citromhéjat, narancs héjat apróra összevágni és rumba áztatni. A mogyorót vagy diót kicsit megpörkölni és apróra összevágni. A marcipánt is apró kockákra vágni. /Porcu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabik...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis habcsók süti
Csokis habcsók süti

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, a csokit, és a kekszet. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kis halmokat rakunk. Előmelegít...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzerből 8 félét
Linzerből 8 félét

A lisztet nagy tálba szitáljuk.Összemorzsoljuk a hideg vajjal és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot és a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert úgy a sütemény kemény le...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk