Családireceptkönyv.hu

Fügés körtés manna


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt kókuszreszelék
7 dkg eritrit
1 tojás
1 tk. szódabikarbóna
1 kk. vaníliaőrlemény
1-3 ek. kókusztejszín, ha a tészta az összegyúrásnál megkívánja


A lekvárhoz:

4 füge
3 körte
1 tk. pektin
8 dkg eritrit

A "tejszínkrémhez":


4 dl kókusztejszín
2 ek. eritrit
2 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja
3 tk. zselatin


A díszítéshez:

1 füge
1 körte

fahéj és vanília a szóráshoz

Elkészítés:


1.)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy hullámos szélű, kókuszzsírral kikent vagy szilikon piteformába nyomkodjuk. Villával megszúrkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25-30 percig sütjük. Szép aranybarnának kell lennie a tésztának. Mikor a sütőből kivesszük, még lágy, meg kell várni, míg teljesen kihűl, akkor lesz szilárdabb!

Ha ez megtörtént kiborítjuk a formából, ha szilikonosat használtunk. Ha alut vagy kerámiaformát, akkor nem fontos, hogy kiszedjük, bent hagyva is szépen vágható lesz.

2.)
Elkészítjük a lekvárt. A körtéket meghámozzuk, megtisztítjuk, a fügék keményebb végét megvágjuk és alaposan megmossuk. Felkockázzuk a gyümölcsöket és egy főzőedénybe tesszük őket, takaréklángra helyezzük, és fedő alatt kb. 30 percig főzzük őket, míg összeesnek. Ha túlságosan darabos a lekvárunk, botmixer használatát is bevethetjük. Mikor egynemű gyümölcsszószt kapunk, dzsemesítésbe kezdünk. Hozzákeverjük az eritritet és a pektint, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl és kocsonyás állagú lesz.

Ezután a pitetésztára halmozzuk és elegyengetjük.


3.)
Jöhet a "tejszínkérm"!
A kókusztejszínt összefőzzük a zselatinnal,az eritrittel, a citromlével és a citromhéjjal, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Akkor tesszük a tortánk tetejére, ha már csak pár pillanat kell a teljes megszilárdulásig. Ezt onnan tudjuk megállapítani, hogy a belemártott kanárról már nehezen cseppen vissza krém az edénybe.

Én, ahogy azt a fotókon is látjátok, a torta közepétől indultam, és a folyamatosan dermedő krémet hagytam a pereméig folyni.

Persze aztán megdermedt és szépen a helyén maradt.

4.)
Díszítsünk!
A tortát végül gerezdekre vágott fügével és körtével díszítjük és megszórjuk vaníliával és fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Fügés körtés manna

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
New York cheesecake
New York cheesecake

A zabpelyhet az olvasztott vajjal összekeverjük és a tepsibe nyomkodjuk. A krémsajtot a tejföllel, cukorral, citrommal kikeverjük és a tojásokat egyesével ütjük bele. A krémet a...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kókuszkrémes szelet
Kókuszkrémes szelet

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejben, a cukorral, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karácsonyi édes apró
karácsonyi édes apró

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kürtős kalács
Kürtős kalács

Az élesztőt -pici cukorral- langyos tejben felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük. Az élesztős tejet ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk