Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fügés körtés manna


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt kókuszreszelék
7 dkg eritrit
1 tojás
1 tk. szódabikarbóna
1 kk. vaníliaőrlemény
1-3 ek. kókusztejszín, ha a tészta az összegyúrásnál megkívánja


A lekvárhoz:

4 füge
3 körte
1 tk. pektin
8 dkg eritrit

A "tejszínkrémhez":


4 dl kókusztejszín
2 ek. eritrit
2 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja
3 tk. zselatin


A díszítéshez:

1 füge
1 körte

fahéj és vanília a szóráshoz

Elkészítés:


1.)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy hullámos szélű, kókuszzsírral kikent vagy szilikon piteformába nyomkodjuk. Villával megszúrkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25-30 percig sütjük. Szép aranybarnának kell lennie a tésztának. Mikor a sütőből kivesszük, még lágy, meg kell várni, míg teljesen kihűl, akkor lesz szilárdabb!

Ha ez megtörtént kiborítjuk a formából, ha szilikonosat használtunk. Ha alut vagy kerámiaformát, akkor nem fontos, hogy kiszedjük, bent hagyva is szépen vágható lesz.

2.)
Elkészítjük a lekvárt. A körtéket meghámozzuk, megtisztítjuk, a fügék keményebb végét megvágjuk és alaposan megmossuk. Felkockázzuk a gyümölcsöket és egy főzőedénybe tesszük őket, takaréklángra helyezzük, és fedő alatt kb. 30 percig főzzük őket, míg összeesnek. Ha túlságosan darabos a lekvárunk, botmixer használatát is bevethetjük. Mikor egynemű gyümölcsszószt kapunk, dzsemesítésbe kezdünk. Hozzákeverjük az eritritet és a pektint, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl és kocsonyás állagú lesz.

Ezután a pitetésztára halmozzuk és elegyengetjük.


3.)
Jöhet a "tejszínkérm"!
A kókusztejszínt összefőzzük a zselatinnal,az eritrittel, a citromlével és a citromhéjjal, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Akkor tesszük a tortánk tetejére, ha már csak pár pillanat kell a teljes megszilárdulásig. Ezt onnan tudjuk megállapítani, hogy a belemártott kanárról már nehezen cseppen vissza krém az edénybe.

Én, ahogy azt a fotókon is látjátok, a torta közepétől indultam, és a folyamatosan dermedő krémet hagytam a pereméig folyni.

Persze aztán megdermedt és szépen a helyén maradt.

4.)
Díszítsünk!
A tortát végül gerezdekre vágott fügével és körtével díszítjük és megszórjuk vaníliával és fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Fügés körtés manna

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Nagyszerű meggyes
Nagyszerű meggyes

A tészta: A tojások sárgáját kikavarni cukorral, és a felvert fehérjét a lisztel és a sütőporral együtt belekavarni. A tetejére szórni a meggyet,és megsütni, A krém: Amíg sül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajadera
Bajadera

A vízből, a cukorból és a vaníliás cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, ha a cukorkristályok teljesen felolvadtak, és hab képződik a szirup tetején. Ekkor hozzáadjuk a vajat, megvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes mézeskalács
Tökéletes mézeskalács

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes f...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: éva
Tejespite  Mama féle
Tejespite Mama féle

Minden összetevőt jól alaposan összekeverünk, tepsibe öntünk, amit előtte kizsíroztunk. Tetejét olvasztott zsírral meglocsoljuk. Megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk