40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 1 sütőpor, pici tej, összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük, felébe kakaót teszünk. 2 barna, 2 sárga lapot sütünk.
Krém: 1 margarin, 20 dkg porcukor, 1 vanília, 2 cs. tejszín ízű pudingpor, 7 dl tejbe, felfőzni, majd ha kihűlt krémmel összekeverni.
Tölteni tetejére csoki máz.
Az alapanyagokat a felsorolás szerint egy tálba mértem és kézi robotgéppel összekevertem. Egy 24x15 centi méretű tepsibe öntöttem a tésztát.. Majd a félbevágott szilvát a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéket a nádcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgákat. Hozzácsurgatjuk lassú sugárban, folyamatos keverés mellett a vizet i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMarcipánt darabokra széttépjük, mandula, citromlé, tojássárgája, fahéj, porcukor hozzáadásával jól összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, egy evőkanál tejet adhatunk hozzá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű