50 dkg darált háztartási keksz, 5 ek kakaópor, 3 ek baracklekvár, 1 ek rum, 5 dkg vaj, 5 ek porcukor, 3 dl tej.
+ 3 dl tej, 3 ek liszt, 1 tk vanília kivonat, 5 ek porcukor, 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék.
+ 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj.
A krémhez a lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm.
Ha kihűlt ízesítem a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak . Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20x30-as lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe teszem, erre kenem a krém felét, ráfektetem a második lapot, majd a maradék krémet végül a harmadik lap következik.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére.
Néhány órára a hűtőbe teszem, majd kockákra vágva tálalom.
A tojás sárgáját, a margarint, a zsírt, a porcukrot, a tejet jól kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a tojás fehérjét felverjük összedolgozzuk, ketté vesszük, felébe kakaót teszün...
Elkészítési idő: 2 óra