50 dkg darált háztartási keksz, 5 ek kakaópor, 3 ek baracklekvár, 1 ek rum, 5 dkg vaj, 5 ek porcukor, 3 dl tej.
+ 3 dl tej, 3 ek liszt, 1 tk vanília kivonat, 5 ek porcukor, 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék.
+ 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj.
A krémhez a lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm.
Ha kihűlt ízesítem a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak . Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20x30-as lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe teszem, erre kenem a krém felét, ráfektetem a második lapot, majd a maradék krémet végül a harmadik lap következik.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére.
Néhány órára a hűtőbe teszem, majd kockákra vágva tálalom.
A hozzávalókat összekeverjük és robotgéppel jól kidolgozzuk. Amíg az olajat forrósítjuk, a tésztát pihentetjük (kb 10 perc). Teáskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit egy tálban botmixerrel krémesre keverjük. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint összekeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a vaníliás tölteléket: 600 ml tejbe beleöntjük a cukrot és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk, ezután kihűtjük. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElőször a krémet készítjük el. A pudingport simára keverjük a tejjel és cukorral egy lábasban, majd megfőzzük. Elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a rumot és a kókuszreszeléket....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű