39 dkg cukor
6 db tojás
1 dl olaj
1 dl meleg víz
39 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Barna tésztához:
3 dkg kakaópor
2 ek olaj
2 ek meleg víz
Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
4 ek rum
4 dl tej
1 cs puncspuding
Máz:
7 k kakaó
7 k cukor
4 k tej vagy víz
10 dkg margarin
Tészta:
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadni kanalanként az olajat és a vizet, a lisztet és sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez kakaóport és 2 ek olajat és 2 ek meleg vizet keverünk.
Őzgerinc sütőben lassan sütjük.
Krém:
A tejben a pudingot megfőzzük és a vajas krémmel vegyítjük.
(Mindig a főzött krémhez adagolom a vajas krémet!)
Máz:
A hozzávalókat felfőzzük és tűzről levéve margarint belekeverve, a megkent tésztára öntjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...
Elkészítési idő:Tészta: A lisztet, sütőport és a zsírt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle. Krém: A margarint...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Elkészítési idő: 60