♥ TÉSZTA :
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája
♥ BEVONAT:
200 g porcukor
2 tojásfehérje
♥ RAGASZTÁS:
15 dkg baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk. A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk. A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és
összeragasztjuk őket.
♥ kb 60 db lesz ebből a mennyiségből
Egy lábasban tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává nem áll össze a tészta. Ekkor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, tortaformába öntjük, majd kb. 180-190 fokos sütőben tűprobáig sütjük (kb.25-30perc). Vagy ki lehet sütni brownie sütőben 2 x 20 perc. Tipp: házi le...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a csipet sóval elkeverem. A diót durvára töröm, vagy mozsárral, vagy a nyújtófával megyek át a dión. A diót is elkeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepestésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű