♥ TÉSZTA :
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája
♥ BEVONAT:
200 g porcukor
2 tojásfehérje
♥ RAGASZTÁS:
15 dkg baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk. A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk. A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és
összeragasztjuk őket.
♥ kb 60 db lesz ebből a mennyiségből
A vajat, a csokit gőz fölött megolvasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral felverjük, majd összekeverjük a két alapot, ha a csokis krém már langyos. A fehérjét cseppnyi sóval felve...
Elkészítési idő: 40 percNem kell KELESZTENI élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre...
Elkészítési idő:A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Mi...
Elkészítési idő: