♥ TÉSZTA :
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája
♥ BEVONAT:
200 g porcukor
2 tojásfehérje
♥ RAGASZTÁS:
15 dkg baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk. A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk. A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és
összeragasztjuk őket.
♥ kb 60 db lesz ebből a mennyiségből
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ezután 30 percig pihentessük a tésztát....
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojás fehérjét mixerrel kemény habbá verem, majd keverés közben először a cukrot, majd a tojás sárgáját adom hozzá. 2. A végén evőkanalanként hozzáadom az átszitált sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a sütőporral. Külön tálban felverjük a tojásokat, belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Amikor ezzel végeztünk, összekeverjük a folyékony és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBevált, igen gyakran elkészített sütemény nálunk ez az almás pite. Isteni finom, kiváló házi almás pite recept! ;) 36x24 cm-as tepsibe szól ez a mennyiség. 1 A tészta hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű