50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (félzsírossal szoktam)
só ízlés szerint
1 db tojás (kenéshez)
20 dkg sajt (szórásnak)
A puha margarint és a lisztet összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a túrót.
Gyúrás közben sót adunk hozzá.
A fél centi vastagra nyújtott tésztát lekenjük a tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Pizzavágóval daraboljuk, tepsibe rakosgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
Az almákat lereszelem nagy lyukú reszelőn, majd a levükkel együtt összekeverem a fahéjjal, a tojással, a liszttel és a cukorral és a sütőporral. Kivajazott, kilisztezett tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele. 2. A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire...
Elkészítési idő: kb.: 3/4 óra Nehézség: KönnyűElső lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesÖsszesen egy fazékra lesz szükségünk. A vaníliarúd magjait kikaparjuk, és az üres rúddal, a tápiókagyöngyökkel beleszórjuk a fazékba. Felöntjük a vízzel és kb. 10-15 percig állni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű