50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (félzsírossal szoktam)
só ízlés szerint
1 db tojás (kenéshez)
20 dkg sajt (szórásnak)
A puha margarint és a lisztet összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a túrót.
Gyúrás közben sót adunk hozzá.
A fél centi vastagra nyújtott tésztát lekenjük a tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Pizzavágóval daraboljuk, tepsibe rakosgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
A tejbegrízt megfőzzük a tűzről levéve a vajat, citromhéjat, citromlevet, egy evőkanál baracklekvárt és a túrót hozzákeverjük, valamint a tojás sárgáját. A fehérjét kevés cukorral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, végül...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KözepesTészta készítése: Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál kristálycukorral és egy csipet s...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes