Tésztához
55 dkg liszt,
12 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
4-5 evőkanál tej,
3 tojás,
1 sütőpor,
Krém:
1 üveg barack vagy eperlekvár
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
5 dl tej,
1 citrom héja, leve
5 evőkanál liszt
Tésztát gyúrunk, és 3 lapot sütünk. Zsírozott tepsi hátulján kell sütni. A margarint a porcukorral kikeverni, a tejet a liszttel összefőzzük s kihűtjük. Összekeverni a két masszát citromot beletenni,héját belereszelni. A lapra lekvárt, krémet, lapot rétegezünk. Másnap jó, porcukorral szórjuk meg.
A lisztben elkeverem a sót, sütőport, porcukrot, hozzáadom az apró darabokra vágott vajat, elmorzsolom. Ne olvadjon el a vaj, eléggé gyorsan kell összeállítani a tésztát, akkor les...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 110 C-ra, valamint előkészítünk kb. 10 cm átmérőjű, és 2-3 cm magas peremű kerámia brulée sütőformákat, és egy magas peremű tepsit. A formákat a tepsibe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt bekapcsoljuk 190 fokra, alul-felül sütés programra vagy hőlégkeverésre, ha van. A szobahőmérsékletű, puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd az összetört banánt is ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű