Tésztához
55 dkg liszt,
12 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
4-5 evőkanál tej,
3 tojás,
1 sütőpor,
Krém:
1 üveg barack vagy eperlekvár
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
5 dl tej,
1 citrom héja, leve
5 evőkanál liszt
Tésztát gyúrunk, és 3 lapot sütünk. Zsírozott tepsi hátulján kell sütni. A margarint a porcukorral kikeverni, a tejet a liszttel összefőzzük s kihűtjük. Összekeverni a két masszát citromot beletenni,héját belereszelni. A lapra lekvárt, krémet, lapot rétegezünk. Másnap jó, porcukorral szórjuk meg.
1. A tojásokat szétválasztjuk, ezután tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és a fehérjét keményebb habbá verjük. 2. A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük,...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA szilvát mosd meg, vágd ketté és magozd ki. A sütőport vegyítsd a liszttel és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral keverd jó habosra elektromos habverővel. Add hozzá a tejfölt és az...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a fűszereket majd a lisztet is. Végül belefogatjuk a habot é megsütjük a piskótát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű