menu

Családireceptkönyv.hu

Abai püspökkenyér


Írta:

Elk. idő: kb: 1óra
Adag: családi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10db egész tojás
10dkg cukor
10dkg mazsola
10dkg csokoládé / ét. v. tej /
10dkg durvára vágott dió
20dkg zsemlemorzsa
1cs sütőpor
1cs van. cukor
30-50dkg fejtett meggy

Elkészítés:


A tojást a cukorral, van. cukorral jó sűrű habosra verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert zsemlemorzsát, majd a diót, csokit, mazsolát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a meggyet.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütési idő sütőfüggő. Tűpróba! 30-35'

Zsírozott, lisztezett tepsiben is süthető, ha kihűlt a helyén szeletelhető.

Tepsi méret:35x25

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Békaszáj
Békaszáj

A lisztben keverjük el a sütőport, a felkockázott vajat/margarint morzsoljuk el benne. Majd adjuk hozzá az ecetet és a szódavizet, dolgozzuk össze. Másnapig pihentessük hid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kevert Almás
Kevert Almás

Az almákat megpucoljuk, lereszeljük. A diót, csokoládét durvára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. Figyeljünk, hogy a liszt mennyiségét a többi száraz hozzávaló súlyával csökkenteni ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csárdás zserbó
Csárdás zserbó

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és három egyenlő részre osztjuk.Lisztezett deszkán kinyújtjuk.180 fokon sütjük. A krémhez,a tejből egy keveset elveszünk ezzel a lisztet csomóme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banános-rumos piskóta (paleo)
Banános-rumos piskóta (paleo)

Piskóta Sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját is kókuszvirág cukorral habosra v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk