menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos piskótatekercs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 kanál narancslé

narancslekvár
porcukor

Elkészítés:


6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál cukorral és a két kanál narancslével. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 190 fokon készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, deszkára rakjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével. hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, megkenjük narancslekvárral és feltekerjük és porcukorral megszórjuk. Kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk fel.

Narancsos piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
"Egérke" túrósan vagy egyszerűen...
"Egérke" túrósan vagy egyszerűen...

Alaposan elkeverni robotgéppel, és olajba mártott evőkanállal beleszaggatom a forró olajba, ami kb 170-180 fokos. Tipp: Két evőkanalat szoktam használni, mert az egyikkel kivesze...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Grízes krémes
Grízes krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Bódító csokis diós sütemény
Bódító csokis diós sütemény

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. A diót is belekeverjük. Egy 25×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A BEJGLI recept, ami mindig sikerül!
A BEJGLI recept, ami mindig sikerül!

A hideg tejbe (igen, hideg tejbe!) belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojássárgáját. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a porcukorral és a sóval. Az apróra felkock...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk