6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 kanál narancslé
narancslekvár
porcukor
6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál cukorral és a két kanál narancslével. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 190 fokon készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, deszkára rakjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével. hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, megkenjük narancslekvárral és feltekerjük és porcukorral megszórjuk. Kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk fel.
A munka csupán annyi vele, hogy valamennyi hozzávalóját egynemű tésztává keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Fél centi vastag 6 centi hosszú hurkákat formázunk a masszából,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint/vajat a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát langyos vízben beáztatjuk. A tésztát lobogó-forró, sós vízben megfőzzük (kb. 2-3 perc), majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Elkeverjük a vajjal (a vajat előre felolvasztha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű