Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 60 dkg lisz
30 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 tojássárgája
1/2 dl rum
1 mokkáskanál só.

Hozzávalók a töltelékez:

40 dkg darált dió
40 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg cukor
A töltelék hozzávalóit összeállítjuk. Az első cipót kinyújtjuk és egy kikent tepsibe fektetjük, erre rákenjük a töltelék felét, majd ráborítjuk a második lapot. Bekenjük a töltelék másik részével és befedjük a harmadik lappal. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. 1 órán át pihentetjük. Ezután ismét bekenjük felvert tojással, és közepes hőfokú sütőben kb. 45 percig sütjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Elkészítés:


Tészta:
Az élesztőt a langyos tejen összemorzsoljuk, befedjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot és a sót összegyúrjuk. Félórai pihentetés után három darabba vágjuk.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit összeelegyítjnk. Az első cipót kinyújtjuk és egy kikent tepsibe fektetjük, erre rákenjük a töltelék felét, majd ráborítjuk a második lapot. Bekenjük a töltelék másik részével és befedjük a harmadik lappal. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. 1 órán át pihentetjük. Ezután ismét bekenjük felvert tojással, és közepes hőfokú sütőben kb. 45 percig sütjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Csokimáz:
5 evőkanál kakaót, 5 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, végül 5 dkg margarint hozzáadunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Fahéjas keksz
Fahéjas keksz

A hozzávalókat eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tenyerünkkel...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben készült túrópalacsinta
Sütőben készült túrópalacsinta

Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F). 2. Keverd össze a túrót: Egy nagy tálban törd össze a túrót, majd add hozzá a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű rizsfelfújt
Habkönnyű rizsfelfújt

A rizsből tejjel és cukorral tejberizst készítünk. Közben beleolvasztjuk a vajat, ezután kihűtjük. A citrom héját lereszeljük levét kicsavarjuk és a rizshez adjuk. A tojások sárgá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pudingos párna
Pudingos párna

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk