300 g tehéntúró,
300 g liszt,
200 g vaj,
egy csipet só,
1 kiskanál sütőpor,
vanília aroma
A tehéntúrót törjük át robotgéppel és adjuk hozzá a puha vajat, a sót, ízesítsük vaníliaaromával és keverjük jól össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a sütőport, gyúrjunk össze. Egy puha, de nem ragacsos tésztát kapunk, amikor elkészült takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe 40-50 percre. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és tetszés szerint készítsünk belőle kiflit, kekszet, vagy bármilyen más formára szaggatott süteményt. Megtölthetjük, ahogyan a hagyományos tésztát is. 180 fokos sütőben meg a süteményeket.
https://ketkes.com/rengeteg-sutihez-hasznalhato-turos-teszta-lehet-belole-lekvaros-kifli-keksz-es-meg-sok-egyeb/
.
Hozzászólásokat is elolvasni,
1. A hozzávalókat simára morzsoljuk, a tojás kivételével. 2. Beletesszük a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyű tészta legyen. 3. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lágy vajat keverjük habosra a nyírfacukorral. A tojások sárgáját és a joghurtot hozzáadva alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a vanília kivonatot is. Szitáljuk egy tálba a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű