90 g zabpehely
1 kanál zabliszt, vagy kókuszliszt
2 evőkanál utifű maghéj
3 tojás
édesítőszer (nálunk 80 g eritrit, de lehet stevia, xilit, vagy méz is)
2 teáskanál kókuszzsír
60 g mák
15g dió
15g mazsola (ízlés szerint)
2 citrom
2 ek. kókusztej
1. A zabpelyhet daráld meg, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritrit felét és a kókusztejet. Deszkán gyúrd össze, majd tedd a hűtőbe állni egy órára.
2. A tésztát vedd ki a hűtőből, majd óvatosan nyújtófával nyújts el. Közben hintsd meg zab- vagy kókuszliszttel azért, hogy ne ragadjon túlzottan.
3. Daráld le a mákot és a diót, majd add hozzá a maradék eritritet, a citromok lereszelt héját és egy citrom levét. Ha szereted, megszórhatod mazsolával is, vagy “szuperfúdosíthatod” goji bogyóval. Keverd össze jó alaposan.
4. A tésztát helyezd egy könnyen feltekerhető ruhára, vagy sütőpapírra. A mákos tölteléket kend szét rajta, majd óvatosan tekerd fel.Ha kész, a maradék tojássárgájával kend meg a tetejét.
5. Előmelegített sütőben süsd 200 fokon aranybarnára, kb. 25 perc alatt.
ez egy meglehetősen vékony tésztás, “diétás” változat. Ha a vastagabb tésztával szereted, akkor egyszerűen csak készítsd arányaiban több hozzávalóból.
Ezeket is bele keverjük, majd egy vékonyan kiolajozott tálcába símítjuk, lehűtjük, majd felkockázzuk, a tetejére 1-1 pörkölt mogyorót ültetünk. (kb 100 gr pörkölt mogyoró). -Nála...
Elkészítési idő:Elkészítés: A kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál seg...
Elkészítési idő:Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...
Elkészítési idő: