90 g zabpehely
1 kanál zabliszt, vagy kókuszliszt
2 evőkanál utifű maghéj
3 tojás
édesítőszer (nálunk 80 g eritrit, de lehet stevia, xilit, vagy méz is)
2 teáskanál kókuszzsír
60 g mák
15g dió
15g mazsola (ízlés szerint)
2 citrom
2 ek. kókusztej
1. A zabpelyhet daráld meg, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritrit felét és a kókusztejet. Deszkán gyúrd össze, majd tedd a hűtőbe állni egy órára.
2. A tésztát vedd ki a hűtőből, majd óvatosan nyújtófával nyújts el. Közben hintsd meg zab- vagy kókuszliszttel azért, hogy ne ragadjon túlzottan.
3. Daráld le a mákot és a diót, majd add hozzá a maradék eritritet, a citromok lereszelt héját és egy citrom levét. Ha szereted, megszórhatod mazsolával is, vagy “szuperfúdosíthatod” goji bogyóval. Keverd össze jó alaposan.
4. A tésztát helyezd egy könnyen feltekerhető ruhára, vagy sütőpapírra. A mákos tölteléket kend szét rajta, majd óvatosan tekerd fel.Ha kész, a maradék tojássárgájával kend meg a tetejét.
5. Előmelegített sütőben süsd 200 fokon aranybarnára, kb. 25 perc alatt.
ez egy meglehetősen vékony tésztás, “diétás” változat. Ha a vastagabb tésztával szereted, akkor egyszerűen csak készítsd arányaiban több hozzávalóból.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet alaposan megmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojásokat és tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, és beletessz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűa tészta hozzávalóit összegyúrjuk -5 részre osztjuk és egy közepes tepsi hátán -5 lapot sütünk -elkészitjük a krémet -25 dkg cukrot megolvasztjuk ...karamellizáljuk -amikor jó...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes1. tészta: – a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a fehérje habot. Eg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyünk bele egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű