20 dkg teljes kiörlésü rozsliszt
2 tk szódabikarbóna
4 ek méz
6 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
1 tk örölt fahéj
1 mokkás kan. reszelt gyömbér
2 ek lekvár
A hozzávalókat alaposan összekeverni, vizes kézzel diónyi gombócokat gömbölygetni, melyeket a sütöpapírral bélelt tepsiben egy pohár aljával lapos korongokká nyomtam. Volt egy kis szezámmagom azt is rászórtam aztán sütöttem...
1. A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 2. 4 részre osztjuk, nagy gáz tepsi méretű...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat, és amíg el nem olvad, kevergetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra. A vajat megolvasztani, hűlni hagyni. Hozzá cukor, fahéjat, majd habosra keverni a tojásokkal. Liszt, sütőpor a vajas masszába forgatni . Formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük, felforrósított serpenyő vagy palacsintasütő közepébe pici olajat teszünk, belekanalazzuk a masszát. (1 evőkanál =1 puffancs). Picit érdemes lapítani...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű