Családireceptkönyv.hu

Kosárka vaníliakrémmel (Gabriella receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg finomliszt
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
6 dkg porcukor
1 nagy tojás sárgája
fél citrom reszelt héja és leve (kezeletlen)
1 teáskanál sütőpor
♥ KRÉM:
1 rúd vanília
2,5 dl tej
3 tojás sárgája
5 dkg kristálycukor
2,5 dkg finomliszt

Elkészítés:


♥ Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját és frissen facsart levét és összegyúrjuk a tésztát. Könnyen nyújtható tésztát kapjunk, ha túl lágy vagy kicsit ragacsos, liszttel korrigáljuk.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és egy kb. 7 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A kosárka formákat vajjal jól kikenjük, majd a tésztakorongokat egyenként belenyomkodjuk a formákba, villával megszurkáljuk a tészta közepét, majd a formákat beletesszük egy tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
♥ A krémhez a tejet a vaníliamagokkal és a vaníliarúddal együtt épphogy felforraljuk, majd levesszük a tűzről és a lábast hideg vízbe állítjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral robotgéppel (vagy kézi mixerrel) habosra verjük (fehéredésig). Hozzászitáljuk a lisztet és simára keverjük. A tej addigra langyosra hűlt, kidobjuk belőle a vaníliarudat és hozzáöntjük a tojássárgás krémhez. Egy lábosban, lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük a krémet. Szintén hideg vízbe állítjuk a lábast és kevergetve langyosra hűtjük a krémet. Majd megtöltjük vele a kosárkákat.
Tetszés szerinti gyümölcsökkel díszíthetjük a tetejét.


Kosárka vaníliakrémmel (Gabriella receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós gluténmentes minipalacsinta – pillekönnyű fino
Túrós gluténmentes minipalacsinta – pillekönnyű fino

A tojásokat mossuk meg, válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a túróval, citromlével, reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá az édesítőt, és a süt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Főzött csokikrém
Főzött csokikrém

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Csiga, másképp
Csiga, másképp

Ahogy a csigát szoktuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk