50 dkg kimagzott cseresznye (meggy, barack, alma és egyéb gyümölcs is lehet) 25 dkg liszt
fél csomag sütőpor 20 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 250 ml tej negyed kiskanál só fél kiskanál fahéj
1. A cseresznyét kimagozzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leittassuk róla. Közben a sütőt előmelegítjük 190 C-ra.
2. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a két tojást is. Amikor könnyű, homogén állagú lesz, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat. Krémes állagú tésztát kell kapjunk.
3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk egyenletesen a kimagzott cseresznyével. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sül, hurkapálcikával teszteljük. Még melegen szórjuk meg porcukorral és szeleteljük négyzet formákra. A család és a vendégek kedvence lesz!
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt melegítsd elő 180 fokra. A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is. A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, majd szit...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egész tojás...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes