50 dkg kimagzott cseresznye (meggy, barack, alma és egyéb gyümölcs is lehet) 25 dkg liszt
fél csomag sütőpor 20 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 250 ml tej negyed kiskanál só fél kiskanál fahéj
1. A cseresznyét kimagozzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leittassuk róla. Közben a sütőt előmelegítjük 190 C-ra.
2. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a két tojást is. Amikor könnyű, homogén állagú lesz, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat. Krémes állagú tésztát kell kapjunk.
3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk egyenletesen a kimagzott cseresznyével. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sül, hurkapálcikával teszteljük. Még melegen szórjuk meg porcukorral és szeleteljük négyzet formákra. A család és a vendégek kedvence lesz!
A kókuszreszeléket, kókuszlisztet, a kókusztejszínt, olajat és az eritritet egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Kisebb tallérokat (b. 5-6 centi átmérőjű) formáztam belőle és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem. A fehérje habbal lazítom. Egy picit állni hagyom, majd forró vízben kifőzöm. Pirított zsemlemorzsába forgatom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a margarinnal és a cukorral felmelegítem, és addig keverem, míg a cukor elolvad. (Nem kell forralni!) A darált kekszet a kakaópórral és narancs héjával összekeverem. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2 dl tejet a cukorral feltesszük forrni. Közben a kakaót a maradék tejjel csomómentesre keverem, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz