50 dkg kimagzott cseresznye (meggy, barack, alma és egyéb gyümölcs is lehet) 25 dkg liszt
fél csomag sütőpor 20 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 250 ml tej negyed kiskanál só fél kiskanál fahéj
1. A cseresznyét kimagozzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leittassuk róla. Közben a sütőt előmelegítjük 190 C-ra.
2. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a két tojást is. Amikor könnyű, homogén állagú lesz, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat. Krémes állagú tésztát kell kapjunk.
3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk egyenletesen a kimagzott cseresznyével. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sül, hurkapálcikával teszteljük. Még melegen szórjuk meg porcukorral és szeleteljük négyzet formákra. A család és a vendégek kedvence lesz!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32x34cm-es lapot nyújtunk, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. A pudingporokat vaníliás cukros tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa befőttlé felében elkeverjük langyosan a zselatint(főzni nem szabad)majd hozzáadjuk a többi befőtt levet+a mézet és citromlevet.Kicsit hűl és a vízzel kiöblített szilikonos formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, és félretesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Középen egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlsd. video
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű