50 dkg kimagzott cseresznye (meggy, barack, alma és egyéb gyümölcs is lehet) 25 dkg liszt
fél csomag sütőpor 20 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 250 ml tej negyed kiskanál só fél kiskanál fahéj
1. A cseresznyét kimagozzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leittassuk róla. Közben a sütőt előmelegítjük 190 C-ra.
2. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a két tojást is. Amikor könnyű, homogén állagú lesz, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat. Krémes állagú tésztát kell kapjunk.
3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk egyenletesen a kimagzott cseresznyével. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sül, hurkapálcikával teszteljük. Még melegen szórjuk meg porcukorral és szeleteljük négyzet formákra. A család és a vendégek kedvence lesz!
A kekszhez minden hozzávalót összegyúrunk egy tálban, egy tepsibe nyomkodjuk vékonyan, és 15 perc alatt 150 fokon megsütjük. Míg sül a kiolvadt epret az eritrittel botmixerrel pép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát, hűtőben 2 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk. Az összekevert töltelékből kávéskanálnyi töl...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű50 dkg epret megszórunk 20 dkg porcukorral. Összekeverjük, botmixerrel pürésítjük, majd lekvár sűrűségűre beforraljuk és hűlni hagyjuk. A vajat megolvasztjuk. A kekszet zacskób...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes