50 dkg kimagzott cseresznye (meggy, barack, alma és egyéb gyümölcs is lehet) 25 dkg liszt
fél csomag sütőpor 20 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 250 ml tej negyed kiskanál só fél kiskanál fahéj
1. A cseresznyét kimagozzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leittassuk róla. Közben a sütőt előmelegítjük 190 C-ra.
2. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a két tojást is. Amikor könnyű, homogén állagú lesz, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat. Krémes állagú tésztát kell kapjunk.
3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk egyenletesen a kimagzott cseresznyével. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sül, hurkapálcikával teszteljük. Még melegen szórjuk meg porcukorral és szeleteljük négyzet formákra. A család és a vendégek kedvence lesz!
A lisztet szitáljuk át, majd a többi száraz összetevővel keverjük össze. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a joghurtot és a tojásokat, majd készítsünk belőle dagasztógéppel enyhén r...
Elkészítési idő:A puffasztott rizst egy mozsárban összetörjük.(nem a lapokban kaphatót használjuk, hanem a szemes kiszerelésű natúr ízesítésűt) Hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a kakaót, és jó...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A reszelt almát fahéjjal ízesítjük,majd habosra keverjük a tojások sárgájával,cukorral és margainnal.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisz...
Elkészítési idő: