Alaphoz:
60 dkg darált háztartási keksz
4 dl tej
2 dl meggylé
10 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
2 ek rum vagy aroma
Krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs zselatinfix
Tetejére:
20 dkg étcsokoládé
2-3 ek olaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk.
A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zselatinfixet. Jól összeforgatjuk, majd a barna masszára kenjük.
A csokoládét darabokra törjük, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd gőz fölött megolvasztjuk és a túrós krém tetejére öntjük.
Dermedésig hűtőbe tesszük, majd tálaláskor tetszőlegesen szeleteljük.
Nagyon finom, mutatós, sütés nélkül elkészíthető desszert.
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a jel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet is. Apró gombócokat formálunk belőle (kb. na...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felverjük és hozzáadjuk a tejet,fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és simára keverjük a tojásos-tejes résszel, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű