Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás
150 g kristálycukor
60 ml olaj
100 ml tej
300 g finomliszt
2 ev. kanál kakaópor
1 csomag sütőpor
A túrós töltelékhez:
500 g krémesre kevert túró vagy ricotta
4 ev. kanál cukor
1 csomag vaníliacukor
1 csomag vanília puding
100 ml tej
Először elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az olajat és a tejet. A lisztet, kakaót és sütőport összekeverjük, és állandó kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához, úgy, hogy csomómentes legyen.
A kuglófformát zsírral kikenjük és egységesen beszórjuk liszttel. Beleöntjük a tészta harmadát, majd a tésztára kanalazzuk a töltelék felét. Ezután újabb réteg tésztát töltünk rá és ismét a töltelék következik, végül a maradék tészta. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, és a kuglófot 10 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 160 °C-ra, és készre sütjük a kuglófot.
A túrós kuglófot a család imádni fogja. Apraja és nagyja egyaránt. A túrótól olyan omlós és nedves marad a tésztája, hogy lehetetlen neki ellenállni. Egy kis porcukorral még kívánatosabbá tehetjük.
https://www.topreceptek.hu/recept/a-legjobb-turos-kuglof-r3
A mandulalisztet és a porcukrot átszitálom. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem, majd beleforgatom a mandulalisztbe. Habzsákból sütőlapra nyomom. 10 perc alatt me...
Elkészítési idő:A liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk. A kosárkaformát va...
Elkészítési idő:A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: