0,5 l tej, 1 élesztő, 1,5 kávés kanál só, 0,5 deci olaj és liszt annyi, amilyen keményre szeretném a tésztát. 1-2 marék cukor ha édes tészta lesz belőle .Finom lesz lágyabb és keményebb formában is.
Az elesztőt felfuttatom a langyos tejben, addig a tejet, a liszt egy részét, a sót és cukrot összekeverem nagyjából. Mikor az élesztő feljön hozzáöntöm és géppel dagasztom egy darabig, majd félidőben hozzáadom az olajat, még liszet amennyit kér a tészta és szép fényesre dagasztom. 50 fokra melegített és lekapcsolt sütőben kelesztem. Mikor szépen megkelt, lehet formázni izlés szerint.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...
Elkészítési idő: 40 perc+12 óra Nehézség: KönnyűFinom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Tésztává keverjük, majd a tésztát magas falú, kivajazott és liszttel beszórt, kb. 35x24 cm-es tepsibe öntj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKeverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel, a cukorral és a a ki kapart vaníliával,majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot, ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű