0,5 l tej, 1 élesztő, 1,5 kávés kanál só, 0,5 deci olaj és liszt annyi, amilyen keményre szeretném a tésztát. 1-2 marék cukor ha édes tészta lesz belőle .Finom lesz lágyabb és keményebb formában is.
Az elesztőt felfuttatom a langyos tejben, addig a tejet, a liszt egy részét, a sót és cukrot összekeverem nagyjából. Mikor az élesztő feljön hozzáöntöm és géppel dagasztom egy darabig, majd félidőben hozzáadom az olajat, még liszet amennyit kér a tészta és szép fényesre dagasztom. 50 fokra melegített és lekapcsolt sütőben kelesztem. Mikor szépen megkelt, lehet formázni izlés szerint.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A tepsibe teszek sütőpapírt, vagy kizsírozom, meghintem liszttel. Egy tálba ütöm a tojásokat, melléteszem a zsírt és a cukrot. Összeszitálo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojás sárgáját a porcukorral, a vízzel habosra keverünk, majd hozzá adjuk a lisztet, sütőport és a habbá vert fehérjét. Két felé osztjuk a masszát, az egyikbe bele tessz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. 3. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű