0,5 l tej, 1 élesztő, 1,5 kávés kanál só, 0,5 deci olaj és liszt annyi, amilyen keményre szeretném a tésztát. 1-2 marék cukor ha édes tészta lesz belőle .Finom lesz lágyabb és keményebb formában is.
Az elesztőt felfuttatom a langyos tejben, addig a tejet, a liszt egy részét, a sót és cukrot összekeverem nagyjából. Mikor az élesztő feljön hozzáöntöm és géppel dagasztom egy darabig, majd félidőben hozzáadom az olajat, még liszet amennyit kér a tészta és szép fényesre dagasztom. 50 fokra melegített és lekapcsolt sütőben kelesztem. Mikor szépen megkelt, lehet formázni izlés szerint.
a tészta hozzávalóit összegyúrom, és 4 felé osztom. kb: 1 órára, vagy másfél órára a hűtőbe teszem. 4 gombócot készítek. a töltelékhez valókat összekeverem a lekvárt, a darált di...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel amivel éppen összeáll. Kétfelé vesszük, két lapot sodrunk. Az egyik lapot tepsi aljába fektetjük. A krémhez megfőzzük a két csomag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, összegyúrjuk a zsírral cukorral kakaóval tojással . A tészta nagyobbik felét tepsiben egyenletesen elnyonkodjuk, barack v. málnaízzel vastagon me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgákat pedig...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű