6 db tojássárgája
80 g kristálycukor
1 csipet só
50 g kakaópor - holland
1 evőkanál víz
6 db tojásfehérje
40 g kristálycukor
1 teáskanál citromlé
Először a tojásokat válasszuk ketté. A tojás sárgát, a cukrot, sót, a kakaóport és a vizet keverjük ki krémesre. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével verjük kemény habbá. A kakaós keveréket lazítsuk fel a kihabosított a fehérjehabbal. A kész piskótalapot kenjük ki a sütőpapírral fedett gáztepsi méretű lemezre. 190 C fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre a piskótát légkeverés nélkül, majd hagyjuk a lemezen teljesen kihűlni. A kihűlt piskótalapot fordítsuk át egy másik sütőpapírra, húzzuk le róla azt a papírt, amin sült.
Áztassa a piskótákat a kávéba, és tegye egy 26 cm átmérőjű fánk serpenyőbe Hagyja pihenni 30 percig a fagyasztóban. 5. lépés 2 A tojások sárgáját felverjük a cukorral elektro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 1 éjjelre a hűtőbe tesszük. Másnap ceruza vastagságúra kinyújtjuk, hosszúkásra vágjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojáss...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Mindezt jól kikeverjük. Egy jénai tálba rétegezve belerakjuk a kekszet, rá a tejfölös massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A hozzávalókat kézzel összedolgoztam, amíg szép egynemű tésztát kaptam. Ekkor kinyújtottam, majd hajtogattam és hagytam pihenni félórát. Ezt még kétszer megismételtem,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű