26 cm-es karikához
6 tojás
15 dkg porcukor
11 dkg kristálycukor
6 ek. forró víz
1 cs. sütőpor
26 dkg liszt
1 cs. vanília
A porcukrot a 6 tojássárgájával habosra mixeljük, majd hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet.
Ehhez a masszához öntjük a liszt 2/3-ad részét a sütőporral és jól elkeverjük.
A fehérjét a kristály cukorral és a vaníliával (kakaós esetén elhagyhatjuk) a szokásos módon felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás krémhez,közeben beleszitáljuk a maradék lisztet.
Kakós változatnál a vízzel együtt 1 evőkanál ecetet is teszünk a sárgákhoz,persze a lisztből leveszünk annyit,amennyi kakaót adunk hozzá
kb. 35 Percig sütöm, aztán lekapcsolom a sütöt. 10 Percig bennthagyom és utána egy vékony fakanállal kitámasztom a sütőajtót. Kb. 15 Perc után kiveszem és nem esik össze, ilyen magas marad.
1. A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a cukorral. 2. Adjuk a vajhoz egyenként a tojásokat. Ha az egyiket teljesen elkevertük, jöhet a másik! 3. Apránként adagoljuk a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojássárgáját és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük (tojás fehérjét felverjük), lisztezett tepsibe tesszük, belepotyogtatjuk a meggyet, sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban keverjük el a rizslisztet a cukorral és a sóval. 1,7 dl vizet elegyítsünk el a tahinivel és az olajjal, és öntsük a lisztes keverékhez. Akkor jó, ha sűrű, kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű