30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája, reszelt citromhéj, 1 vaníliás cukor
A késes robotba beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, míg morzsásra kavarja. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, és hagyom, hogy egy gombóccá szedje össze. Folpackba csomagolom, legalább fél órára hűtőbe teszem.
Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom, formákat szúrok ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket. Minden második forma közepét kiszúrom. 180 fokos sütőben sülnek 7-10 percig. Barack vagy eperlekvárral ragasztjuk össze, amikor kihűltek, majd porcukorral megszórjuk.
A piskótákat egy pillanatra a tejben megforgatom és egy jénai tálban lerakom rétegezve az alábbi krémmel: - A tejfölt felverjük a cukorral és a citrom levével. - Belekeverhetek f...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Pripremiti kalup za 12 maffina oblozen sa papirnim korpicama. Pecnicu ukljuciti da se zageije na 190 stepeni. Jaja i secer kremasto izraditi pa dodati sve lagano muteci mljeko,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggyet megmosom, kimagozom és 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal néhány percig főzöm, majd a pudingport is hozzáadom és azzal is összefőzöm. Kihűlésig félreteszem. A lisztet a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű