8-10 db felezett körte (cukor nélküli befőtt)
2 nagy tojás
12 dkg puha kókuszolaj
12 dkg darált mandula
2 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg erythritol (por alakú)
1 tk. citromlé
1 tk. szódabikarbóna
1/2 rúd vanília magjai
A csokiszószhoz:
5 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
1 ek.cukrozatlan kakaópor
1 dl kókusztej
Édesítő, ha szükséges
Egy kb 20x20 teflonos tepsit vagy egy 20 centis teflonos piteformát kenj ki kókuszolajjal, fektesd bele a körtéket. Ha nincs körtebefőtted, használj puha friss körtét meghámozva vagy ha kemény a körte, kevés vízben párold meg. A süti hozzávalóit tedd egy tálba és mixerrel keverd simára. Öntsd a körtékre és előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 30-35 percig, majd hagyd a formában legalább 10-15 percig. Szaftosnak, kicsit pudingszerűnek kell lennie a belsejének, langyosan már ehető, de ilyenkor nehéz szeletelni. Ha teljesen kihűlt, akkor már egész szép szeleteket lehet belőle vágni. A szószhoz a kókusztejet keverd csomómentesre a kakaóporral, tördeld bele a csokit és forrald fel, pár percig kevergetve sűrítsd be. Ha szeretnél, tegyél bele édesítőt, nekem pont így kicsit kesernyésen ízlett. Melegen és hidegen is finom, de a süti a csokiszósz nélkül is finom.
Trollanyu
Először egy linzertésztát készítünk, amihez a hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 30 percig hűtőben pihentetjük. Ezután 2/3 részét belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTésztát összegyúrom. Tepsiben az alsó réteget megszurkálom. Töltelék: az almát lereszelem, kifacsarom, már tehetem is a tésztára, majd rá a fahéjas cukrot. Tetejét lekenem egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA forró vízben feloldjuk az instant kávét, kihűtjük. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a hideg kávét, simára keverjük. A tejszínt felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Én a kenyérsütő gépemmel végeztem ezt a műveletet. Ezután leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes