Hozzávalók:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
15 dkg cukor,
2 tojás sárgája,
kb. 2,5 dl tejföl,
csipet só,
2 tasak vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja.
Dióhabhoz:
2 tojás fehérje,
20 dkg darált dió,
3 ek. cukor,
csipet só.
Közepére:
sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
A sót cukrokat elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük.
A dióhabhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval ezután beleforgatjuk a darált diót és betesszük a hűtőbe.
A tésztát kicsomagoljuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk majd 4-5 cm-es kiszúróval korongokat szúrunk ki.Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.A dióhabot nyomózsákba tesszük és köröket nyomunk a habból a tészták tetejére ezután mindegyik kör közepére lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük
Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt! A gesztenyét a vajat a rummal kézzel, de még jobb, ha robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét habbá verjük. A többi alapanyagot a gyümölcsön kívül összekeverjük, majd a habot is beleforgatjuk. Tepsibe öntjük a masszát, majd a tet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgaját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű