Hozzávalók:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
15 dkg cukor,
2 tojás sárgája,
kb. 2,5 dl tejföl,
csipet só,
2 tasak vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja.
Dióhabhoz:
2 tojás fehérje,
20 dkg darált dió,
3 ek. cukor,
csipet só.
Közepére:
sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
A sót cukrokat elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük.
A dióhabhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval ezután beleforgatjuk a darált diót és betesszük a hűtőbe.
A tésztát kicsomagoljuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk majd 4-5 cm-es kiszúróval korongokat szúrunk ki.Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.A dióhabot nyomózsákba tesszük és köröket nyomunk a habból a tészták tetejére ezután mindegyik kör közepére lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük
http://www.mindenegybenblog.hu/edes-sutemenyek/diohabos-linzer
1. Egy tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsz deka margarint összHedolgozunk húsz deka liszttel, hozzáteszünk kevés tejben feloldott két deka élesztőt, öt deka porcukrot és pici sót. Jól összegyúrjuk, és a tésztát hat cip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, a száraz anyagokat citromhéjjal összekeverni 2, a margarint bele morzsolni 3, hozzáadni a tojássárgákat 4, hűtőbe tenni legalább 1 napra de legalább 1 órára 5, 3mm vastagság...
Elkészítési idő: kb 1 óra +pihi Nehézség: Könnyű