Családireceptkönyv.hu

Mandula


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
36 dkg liszt
25 dkg lágy, akár kicsit olvasztott
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
20 dkg dió
mandula vagy dióformák
A krémhez:
4 egész tojás
33 dkg cukor
33 dkg vaj
kb. fél mandulaaroma

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát, a pereméről eltávolítjuk a fölösleget. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon, kb.180 fokon. A sütőből kivéve azonnal kiütögetjük a tésztát. Határozott mozdulattal hozzáütjük a tepsi aljához vagy deszkához. Ilyenkor még puha, de hamar szilárdul, s akkor már nehéz kiütni, s könnyebben törik.
A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött SŰRŰ krémmé főzzük, majdnem 1 órát kell főzni. Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. Én szeretem, ha sok van benne, van, aki csak pár cseppet tesz. A zöldet szoktuk használni, mert szép színt is ad a krémnek. A krémmel megtöltjük a formákat, s kettőt összeragasztunk.
Frissen is finom, de másnap az igazi.

Mandula

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi túrós pite
Házi túrós pite

A tészta hozzávalóit tésztává gyúrjuk. A tészta felét kinyújtjuk. Egy kb. 20x18 cm-es magas peremű tepsi aljába terítve elősütjük 200 C-on kb. 8-10 perc alatt. Szép világos aranyba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csipkemassza
Csipkemassza

Én mindig egy kis bögrében készítem és egy teáskanállal keverészek! Csomósodás ellen a forró víz egy kevés részében keverjétek el a tojásfehérje (habcsók) port, majd rakjátok hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárga tetejű diós sütemény
Sárga tetejű diós sütemény

Megkeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot keverünk. A zsiradékos cukorba, óvatosan diót, lisztet, AranyKalász pudingport keverünk, így sűrűbb tészta jö...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk