menu

Családireceptkönyv.hu

A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor (hagyományos)
2 evőkanál rum
tej (vagy tej és főzőtejszín fele-fele arányban)
Kókusztöltelék:
10 dkg kókuszreszelék (plusz 1-2 evőkanálnyi a külsejére)
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
250 ml tej
1 csomag puding (tejszínes vaníliás)

Elkészítés:


A tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk.
Két részre osztjuk a tésztánkat, vágunk két megegyező méretű nagyobb folpackot. kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk ki a két folpackok közt a tésztát.
A töltelékhez összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat és a többi alapanyagokat (a tej és a puding kivételével), nem baj ha a cukor nem oldódik fel.
A pudingport csomómentesre kikeverjük és a tejjel felfőzzük, várunk addig míg a puding már nem forró, csak meleg, és összekeverjük a kókuszos krémmel. Akkor jó ha a cukor feloldódott teljesen.
A tészta tetejéről eltávolítjuk a folpackot, megkenjük a krémmel és az alsó folpack segítségével feltekerjük és a végén rögzítjük az alsó folpackal. A másik felét is elkészítjük. Az tekercseket fagyasztóba tesszük 30-60 percre. Egy éjszakára hűtőbe kerülnek, hogy jól össze érjen az ízek. Én másnap csináltam meg a külső kókuszreszelékezést hogy ne csússzanak szét a tekercseim.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az alap recept már nem tudom honnan van meg, és a változtatásokra is csak azért volt szükség, mert elfogyott a porcukrom itthon! :) A végeredmény viszont sokkal jobban ízlik mint az hagyományos kókusztekercs, nem csúszik szét és az íze is isteni finom! Ezentúl is így csinálom a család külön kérésére! Jó munkát kívánok hozzá! :)

A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellkrémes
Karamellkrémes

Elkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk raj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós almás mákkal és mandulával by J. Világi Zemes
Túrós almás mákkal és mandulával by J. Világi Zemes

tojásfehérjéből kemény habot verünk. Az összes többi hozzávalót összekeverjük, majd óvarosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. Kivajazott tortaformában sütjük 180 °C-on 40 percet.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés trüffelszelet
Gesztenyés trüffelszelet

A gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük. A csokol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar linzer-alapteszta.recept
linzer-alapteszta.recept

Elkészítés 1. A hozzávalókat sorban, robotgéppel (a dagasztókanalával) összekeverjük, majd, ha összeállt, kivesszük. Lisztezett deszkára helyezzük, és jól átgyúrjuk, majd folpackb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk