Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor (hagyományos)
2 evőkanál rum
tej (vagy tej és főzőtejszín fele-fele arányban)
Kókusztöltelék:
10 dkg kókuszreszelék (plusz 1-2 evőkanálnyi a külsejére)
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
250 ml tej
1 csomag puding (tejszínes vaníliás)

Elkészítés:


A tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk.
Két részre osztjuk a tésztánkat, vágunk két megegyező méretű nagyobb folpackot. kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk ki a két folpackok közt a tésztát.
A töltelékhez összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat és a többi alapanyagokat (a tej és a puding kivételével), nem baj ha a cukor nem oldódik fel.
A pudingport csomómentesre kikeverjük és a tejjel felfőzzük, várunk addig míg a puding már nem forró, csak meleg, és összekeverjük a kókuszos krémmel. Akkor jó ha a cukor feloldódott teljesen.
A tészta tetejéről eltávolítjuk a folpackot, megkenjük a krémmel és az alsó folpack segítségével feltekerjük és a végén rögzítjük az alsó folpackal. A másik felét is elkészítjük. Az tekercseket fagyasztóba tesszük 30-60 percre. Egy éjszakára hűtőbe kerülnek, hogy jól össze érjen az ízek. Én másnap csináltam meg a külső kókuszreszelékezést hogy ne csússzanak szét a tekercseim.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az alap recept már nem tudom honnan van meg, és a változtatásokra is csak azért volt szükség, mert elfogyott a porcukrom itthon! :) A végeredmény viszont sokkal jobban ízlik mint az hagyományos kókusztekercs, nem csúszik szét és az íze is isteni finom! Ezentúl is így csinálom a család külön kérésére! Jó munkát kívánok hozzá! :)

A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Cseresznyés bögrés
Cseresznyés bögrés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cseresznyét kimagozzuk. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel, majd b...

Elkészítési idő: Sütés: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Meggylekváros habos omlós
Meggylekváros habos omlós

A szobahőmérsékletű vajat / margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a citrom reszelt héjával és kifac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
LINZER
LINZER

Gyorsan összegyúrni. 180 fokon kb. 10 perc sütés sütőpapíron

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint
Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk